Vannmelon og fetasalat

0
156
Vannmelon og fetasalat

Saftig og smakfull salat med vannmelon og fetost. Salaten passer godt på varme sommerdager, og vannmelon gir deg viktige antioksidanter.

Gir 4 porsjoner
Tidsbruk: 15 minutter

Artikkelen fortsetter under annonsenSlapp av etter en løpetur på en varm sommerdag med denne søte, salte, forfriskende og fargerike salaten. Vannmelon er en god kilde til lykopen, en antioksidant som kan redusere risikoen for å utvikle visse kreftformer, hjerte- og karsykdommer. Frukten er også vannrik, og hjelper deg med å gjenvinne væskebalanse etter en løpetur. Ha i tillegg til salaten noen skiver fransk brød for en lett lunsj.

Ingredienser

2 kilo vannmelon, der skorpe er fjernet
1 kopp fetaost, smuldret
1 kopp friske mynteblader, chiffonade (tynne strimler laget ved å legge bladene sammen, som en sigar), eller la være hele hvis små
1 kopp blandet salat
¼ ts salt
1½ ss sitronsaft
¼ kopp ekstra jomfru olivenolje eller sitronolje

Slik gjør du

Skjær vannmelonen i store biter. Ha lik mengde melon på 4 avkjølte tallerkner. Fordele ¼ kopp hver av ost, mynte og blandet salat på toppen av vannmelonen. Hell i saltet og sitronsaften i en krukke med lokk og rist for å blande. Tilsett oljen og rist en gang til. Smak til med krydder,. Hell dressingen over hver av salaten. Dressingen vil holde seg kjøleskapet inntil 3 dager.)

270 kalorier, 21 g karbohydrater, 2 g fiber, 7 g protein, 20 g totalt fett, 7 g mettet fett, 543 mg natrium.

Relaterte artikler:

Frisk og god kålsalat med vårløk og honning

Kremet salat av grønn og rød kål
LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her