Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Vanndrivende kjerringråd

Vanndrivende midler brukes for å kvitte seg med ekstra væske eller salt. Lær er mer om effektive kjerringråd som er vanndrivende.

Vanndrivende kjerringråd

Personer med høyt blodtrykk, hjertesvikt, hovent vev og nyresykdom bruker ofte vanndrivende midler for å behandle disse forholdene. Ekstra væske i kroppen gjør det vanskelig for hjertet å fungere ordentlig og kan gjøre pusten tung. Reseptive vanndrivende midler kalles ofte vannpiller, og deres viktigste effekt er å øke vannlating. Vanndrivende midler skal ikke brukes for å oppnå vekttap.

Naturlige vanndrivende midler

Noen matvarer, drikkevarer og krydder kan fungere som naturlige vanndrivende midler.

Svarte frø

Nigella sativa, også kjent som svart frø, er en av de mer effektive naturlige vanndrivende midlene. Nigella sativa, svart spisskummen, svart frø eller svart karve, er en naturlige vanndrivende midler som kan være like effektiv som reseptbelagte vanndrivende midler. Svarte frø øker urinproduksjonen og reduserer igjen natrium- og kaliumnivået. Frøet har en sterk peppersmak og brukes i indisk og midtøstlig mat. Nigella sativa blir studert som en mulig behandling for høyt blodtrykk. Høye doser kan forårsake leverskader.

Hibiscus

Hibiscus sabdariffa-planten fungerer som et naturlig vanndrivende middel og forhindrer også kroppen i å bli kvitt kalium. Hibiscus sabdariffa er også kjent som roselle eller rød sorrel. Det brukes ofte som et medisinsk supplement eller laget til en te. Hibiscus te lages ved å ha de tørkede kronbladene til hibiskusblomsten i varmt vann.

Alkohol

Alkohol er et kjent vanndrivende middel som virker ved å øke urinproduksjonen. Alkohol har imidlertid mange skadelige helseeffekter og bør alltid konsumeres i moderate mengder.

Løvetann

En vanlig villblomst som finnes i mange deler av den nordlige halvkule.

Ingefær

Både løvetann og ingefær er populært brukt i drinker og te, som hevder å være avgiftende på grunn av deres vanndrivende egenskaper. Ingen menneskelige studier har imidlertid bevist deres virkning.

Persille

En studie fant at persillefrøekstrakt økte urinvolumet betydelig. Persille har vært brukt som vanndrivende middel til hjemmemedisin i mange år. Persille er en populær urt innen matlaging. Brukt enten fersk eller tørket, passer den godt sammen med italiensk mat, kylling eller fisk.

Koffein

Koffein kan ha en mild, kortvarig vanndrivende effekt. Koffein finnes i kaffe, te, brus og energidrikker. Personer som regelmessig har drikke med koffein, kan utvikle en toleranse for koffein og vil ikke merke noen forskjell. Teofyllin, en forbindelse som finnes i te, forbedrer den vanndrivende effekten av koffein.

Bruksområder

Hevelse forårsaket av overflødig væske i kroppens vev er kjent som ødem. Mild ødem forsvinner ofte på egen hånd, men noen tilfeller må behandles med vanndrivende midler. Mild ødem forsvinner vanligvis på egen hånd, men noen tilfeller krever behandling med vanndrivende midler. Væskeretensjon kan stamme fra mange forskjellige medisinske tilstander og noen medikamenter. Alle som tenker å bruke vanndrivende midler for å bli kvitt ekstra væske, bør først diskutere mulige årsaker til væskeansamling med lege.

Vanndrivende midler kan være nyttig for personer med nyresykdom der nyrene ikke kan filtrere kalium. Dette kan føre til en opphopning som fører til alvorlige helseproblemer. Vanndrivende midler kan også endre kroppens nivåer av andre viktige mineraler som magnesium. Natrium-, kalium- og magnesiumnivåer må kontrolleres ofte når du bruker vanndrivende midler. Nyrefunksjon og blodtrykk trenger også regelmessig testing regelmessig.

Bivirkninger

Bivirkninger av reseptbelagte vanndrivende midler kan omfatte:

 • tretthet
 • svakhet
 • hyppig urinering
 • tørst
 • dehydrering
 • muskel kramper
 • svimmelhet
 • hudutslett

Risiko

Folk bør bare bruke vanndrivende midler hvis de har en tilstand som får kroppen til å beholde vann, og de bør bare bruke medisiner som er foreskrevet av legen.

Bruk av vanndrivende medisiner kan føre til komplikasjoner som:

 • nyre- og leverproblemer
 • forverring av gikt symptomer
 • risiko for føtal eller nyfødt toksisitet og for tidlig fødsel hvis det brukes i svangerskapet

Å bruke naturlig mat som ingefær eller persille som et krydder eller te i maten anses som trygt. Tilskudd er imidlertid ikke regulert og inneholder kanskje ikke det de hevder. Det er viktig å oppsøke lege før du øker inntaket av naturlig vanndrivende middel, spesielt hvis et foreskrevet vanndrivende middel eller annen medisinering allerede er i bruk. Langvarig bruk av vanndrivende midler kan forårsake mineralmangel. Som et resultat bør mineralnivåer følges nøye mens du tar vanndrivende midler.

Vanndrivende midler er ikke nyttig for å gå ned i vekt. Alle som ønsker å gå ned i vekt, bør følge et sunt, balansert kosthold og trene regelmessig. Eventuelt vekttap vil komme tilbake når kroppen rehydrerer. Naturlig vanndrivende middel kan ikke være effektivt for å senke høyt blodtrykk eller løse andre problemer som vanndrivende medisiner brukes til. Andre medisiner kan være nødvendige for dette.

Relaterte artikler:

Ørebetennelse kjerringråd

Stiv nakke kjerringråd

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE