Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Vann i kneet kjerringråd

Hevelse i kneet kan være et symptom på en skade eller underliggende sykdom. Lær mer om kjerringråd mot vann i kneet.

Hvorfor hovner kneet?

Hevelse i kneet er et tegn på at det er et problem i kneet. Det kan være kroppens svar på skade på en del av kneet, en overbelastningsskade eller et symptom på en underliggende sykdom eller tilstand. Hevelse i kneet skjer når væske samles i eller rundt leddet. En annen betegnelse for et hovent kne er effeksjon av kneet eller vann i kneet. Hvis hevelse i kneet vedvarer i mer enn tre dager, hvis hevelsen forverres, eller hvis du opplever sterke smerter ved siden av hevelsen, må du rådføre deg med en lege.

I mellomtiden finnes det kjerringråd for å behandle hevelse i kneet.

Hvile

Det første steget er å hvile kneet. Unngå sport og andre vektbærende aktiviteter i 24 timer eller mer for å gi kneet en pause og en sjanse til å leges. Imidlertid er det fortsatt bra å rette kneet forsiktig ut, og bøye det flere ganger om dagen. Dette vil hjelpe kneet med å opprettholde et bevegelsesområde.

Is på kneet

Påføre is på kneet i 15 til 20 minutter hver andre til fjerde time de første to til tre dagene etter en kneskade. Dette vil bidra til å kontrollere smertene og redusere hevelsen. Husk å bruke et håndkle mellom isposen og huden din, for å unngå å skade huden.

Komprimere

Pakk en elastisk bandasje rundt kneet for å forhindre at væskeansamlingen blir verre. Vær forsiktig så du ikke pakker kneet for tett, noe som kan føre til hevelse i underbenet og foten.

Heve beinet

Sitt eller legg deg med beinet løftet mens du iser ned kneet. Legg beinet opp på en forhøyning eller puter for å redusere blodstrømmen til det berørte kneet. Dette bidrar til å redusere betennelse. Forsikre deg om at beinet ditt er hevet høyere enn hjertet.

Bytt til varmekompresjon

Etter 72 timer med nedkjøling, kan du bruke varmekompresjon. Vurdere å ta et varmt bad, eller bruk en varmepute eller et varmt håndkle i 15 til 20 minutter, noen ganger om dagen. Hvis hevelsen blir verre, stopp med varmekompresjoner.

Prøv massasje

Å massere kneet kan hjelpe væske å renne ut fra leddet. Du kan gi deg selv en skånsom selvmassasje eller få en massasje fra en profesjonell. For en selvmassasje kan du velge å smøre ricinusolje på kneet. Ikke bare vil oljen hjelpe hendene dine til lett å gli over kneet, men også fordi ricinusolje er kjent for å redusere smerter og betennelser.

Gjør kneøvelser

Når skaden har leget seg litt, kan du gjøre isometriske øvelser for å styrke musklene som støtter kneet. Når musklene rundt et ledd er sterke, kan de bidra til å lindre leddtrykk. Disse øvelsene kan også bidra til å redusere vann i kneet. Det er ofte en god idé å holde knærne sterke som et forebyggende tiltak mot kneskader og hevelse. Visse øvelser kan være nyttige for å opprettholde sterke knær, inkludert:

 • fleksibilitetstrening
 • vekttrening
 • øvelser med lav belastning, som vann-aerobic og svømming

Å opprettholde en sunn vekt kan også bidra til å forhindre unødvendig slitasje og skade som kan føre til et hovent kne.

Årsaker til vann i kneet

Selv om en vanlig årsak til hevelse i kneet er betennelse fra overbelastning, kan store skader også føre til at væsken bygges opp. Disse kan omfatte:

 • revet menisk
 • brekt bein

En sykdom eller tilstand kan også være årsaken til et hovent kne. Underliggende årsaker kan omfatte:

 • artrose
 • leddgikt
 • en infeksjon
 • gikt
 • tumorer
 • bursitt
 • cyster

Når du skal oppsøke lege

Mens de fleste knesmerter kan behandles hjemme, kan hevelse i kneet også være et tegn på en alvorlig skade, eller symptomet på en underliggende medisinsk tilstand.

Det er viktig å kontakte lege hvis:

 • du har kraftig hevelse eller smerter
 • Du kan ikke rette eller bøye kneet helt
 • tilstanden din ikke forbedres i løpet av tre dager
 • du har feber
 • kneet blir rødt og føles varmt å ta på
 • kneet kan ikke bære vekt
 • du har skarpe smerter når du reiser deg fra en knebøyposisjon

Revmatoid artritt og gikt kan også forårsake hevelse. Hvis du har symptomer som feber eller rødhet, er det viktig å søke lege. Noen betydelige kneskader kan kreve kirurgi. Rekonstruksjonsprosedyrer kan variere fra minimalt invasive artroskopiske reparasjoner til proteser.

Relaterte artikler:

Hvorfor trene knebøy

Smerter i kneet etter løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE