Vanlig løpesko eller piggsko når du trener på glatt føre?

Vanlig løpesko eller piggsko når du trener på glatt føre? Del dine erfaringer på Spurtforum om hva slags sko du bruker når du trener på glatt føre.

Vanlig løpesko, piggsko eller terrengsko på glatt føre?

Hvilke preferanser den enkelte løper har for fottøy når du trener løping vil variere, både med tanke på hva slags merke, utforming og støtdemping. Når du skal trene løping på glatt snøføre vil vel alle være enig om at det å ha godt feste er en forutsetning for en best mulig løpsopplevelse og best mulig treningseffekt. Trener du på is kan det å løpe uten skikkelig feste utgjøre en potensiell fare, med at tanke på at du kan falle.

Det er likevel ikke til å komme utenom at avhengig av hvilken type sko du velger å løpe i på glatta, vil ofte være slik at velger noen egenskaper ved en løpesko, kan det gå ut over andre egenskaper. Velger du å løpe i en terrengsko, som vil gi deg superfeste på snøføre, vil denne skoen ofte være stivere og ha dårligere støtdemping. Det samme gjelder hvis du pigger en vanlig løpesko. Piggingen kan bidra til at dempingen blir dårligere.

Hva foretrekker du? Går du for samme type løpesko som du bruker hele året, eller bruer du en terrengsko eller piggsko som gir superfeste på glatt føre?

Om forfatteren

Legg inn kommentar