Utholdenhetstrening øvelser

Utholdenhetstrening er en av fire typer trening sammen med styrke, balanse og fleksibilitet. Lær mer om ulike typer utholdenhetstrening.

Øvelser med utholdenhetstrening

Ideelt sett vil alle de fire typer trening bli inkludert i en sunn treningsrutine, og det er gitt enkle retningslinjer for utholdenhet og styrketrening i anbefalinger for fysisk aktivitet hos voksne.

Alle øvelser trenger ikke gjøres hver dag, men variasjon hjelper med å holde kroppen i form og sunn, og gjør trening interessant. Du kan gjøre en rekke øvelser for å holde kroppen i form, og for å holde din fysiske treningsrutine motiverende. Mange forskjellige typer øvelser kan forbedre styrke, utholdenhet, fleksibilitet og balanse. For eksempel kan det å trene yoga forbedre balansen, styrken og fleksibiliteten. Mange styrketreningsøvelser i underkroppen vil også forbedre balansen.

Utholdenhetstrening, også kalt aerob trening, inkluderer aktiviteter som øker pusten og hjertefrekvensen som turgåing, jogging, svømming, sykling og hoppetau. Utholdenhetsaktivitet holder hjertet, lungene og sirkulasjonssystemet sunt og forbedrer din generelle kondisjon. Som et resultat, kan personer som får den anbefalte regelmessige fysiske aktiviteten redusere risikoen for mange sykdommer som diabetes, hjertesykdommer og hjerneslag.

Hvor mye utholdenhetstrening trenger jeg?

Å bygge din utholdenhet gjør det lettere å gjennomføre mange av dine daglige aktiviteter. Hvis du bare begynner på en treningsrutine etter å ha blitt stillesittende, må du ta det gradvis. Hvis du ikke har vært aktiv på lenge, er det viktig å jobbe deg opp over tid.

Begynn med 10-15 minutter om gangen, og bygg deg deretter gradvis opp. Det er anbefalt at voksne får minst 150 minutter med moderat til sprek aktivitet per uke. Tretti minutter om dagen fem dager i uken er et enkelt mål å huske. Noen mennesker vil kunne gjøre mer. Det er viktig å sette realistiske mål basert på din egen helse og evner.

Progresjon

Når du er klar til å gjøre mer, kan du bygge videre på rutinen din ved å legge til nye fysiske aktiviteter; øke avstanden, tiden eller vanskeligheten eller favorittaktiviteten din; eller gjør aktivitetene dine oftere. Du kan først bygge opp tiden du bruker på utholdenhetsaktiviteter, og deretter bygge opp vanskeligheten med aktivitetene dine. For eksempel øker du tiden gradvis til 30 minutter over flere dager til uker ved å gå lengre avstander. Gå deretter raskere eller i oppoverbakker.

Eksempler på utholdenhetsøvelser:

  • Rask gange
  • Løping / jogging
  • Dansing
  • sykling
  • Gå i trapp på jobb eller hjemme

Hva om jeg restituerer etter en hjertetilstand eller hjerneslag?

Noen mennesker er redde for å trene etter et hjerteinfarkt. Men regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å redusere sjansene dine for å få et nytt hjerteinfarkt. Det er sterke bevis for at fysisk aktivitet og trening etter hjerneslag kan forbedre kardiovaskulær kondisjon. Hvis du har hatt et hjerteinfarkt eller hjerneslag, kan du snakke med legen din før du begynner med trening, for å være sikker på at du følger et sikkert, effektivt fysisk treningsprogram.

Relaterte artikler:

Utholdenhetstrening for å gå ned i vekt

Utholdenhetstrening for løpere

Om forfatteren

Legg inn kommentar