Utfall bakover

Å legge omvendt utfall inn i din vanlige trening med utfall, vil gjøre mye for å øke stabilitet og ubalanse. Lær mer om hvordan du gjør utfall bakover.

Utfall bakover vil øke stabiliteten, bedre ubalanser i muskler, redusere kne- og hoftesmerter, og til og med hjelpe deg å gå bedre.

Hvordan gjøre utfall bakover

Stå med føttene i skulderbredde fra hverandre, hendene på siden eller på hoftene. Gå med høyre fot omtrent halvannen gang din normale skrittlengde bakover, og land med tåballen på bakken og hælen opp. Senk bakbeinet rett ned til det forsiktig til det er nær underlaget, og skaper en 90 graders vinkel i fremre bein. Skyv gjennom hælen og midtfoten på forbenet for å gå tilbake til stående, og bring høyre fot tilbake på linje med venstre. Gjenta på venstre side. Det er en repetisjon.

Fordeler med omvendt utfall

Det omvendte utfallet er sannsynligvis noe av den beste, generelle treningen du kan gjøre. Utfall bakover retter seg aktivt mot lår, sete og hamstrings – noe som betyr at den styrker og skulpturerer hele baksiden. Øvelsen lærer kneet å stabilisere seg over tåen – noe som er bra for løpeteknikken din – og det er lettere på knærne enn det typiske utfallet, siden det å trekke bakover krever mindre skjæring av leddet.

I tillegg forbedrer omvendt utfall spekteret av bevegelse og mobilitet. Mangel på ankelmobilitet er en av hovedårsakene til knesmerter, mens begrenset hoftemobilitet bidrar til smerter i korsryggen. I tillegg til mindre smerte, kan du forvente at denne øvelsen hjelper til med hverdagslige aktiviteter du gjennomfører til vanlig.

Relaterte artikler:

Utfall fremover

Hva trener utfall

Om forfatteren