Uheldige sider ved trening

Det er viktig å lære om ulempene ved trening slik at du kan unngå dem. Lær mer om uheldige sider ved trening.

Uheldige sider ved trening

Det er viktig å lære om ulempene ved trening slik at du kan unngå dem. Mens fysisk aktivitet har en rekke fordeler, er det ulemper som kan være ganske skadelige. Den første og kanskje mest vanlige er risikoen for skader. En studie fra desember 2015 fant at visse former for trening oftere var assosiert med skade. I følge studien var de vanligste årsakene til skader overanstrengelse, dårlig teknikk eller unaturlige øvelser. De vanligste områdene i treningsstudioet for skader var avdelingen med fri vekt og utholdenhet. Skader kom også fra å snuble og falle på utstyr.

Forebygge skader

Å søke profesjonell hjelp til å lære riktig teknikk kan hjelpe deg med å holde deg skadefri. Unngå å presse deg selv for hardt, da det kan øke sjansen for å bli skadet og stoppe fremgangen. I sjeldne tilfeller er trening farlig for hjertet ditt. Hvis du har en underliggende hjertesykdom, kan belastningen fra trening forverre den. Det mest ekstreme tilfellet er plutselig hjertedød hos idrettsutøvere, der en tilsynelatende sunn person får hjerteinfarkt under en sportsbegivenhet eller trening. Selv om det er sjelden, bør du oppsøke legen din regelmessig for å sjekke for underliggende hjertesykdommer.

Treningsavhengighet

I tillegg til risikoen for kroppen din, er det mentale, uheldige sider ved trening. Trening er en form for stressavlastning, og fordelene er så kraftige at de kan være avhengighetsskapende. Treningsavhengighet er en usunn tvang til trening som forstyrrer livet ditt. Hvis du finner ut at du eller noen du kjenner trener til et punkt der de mister for mye vekt eller er kronisk syke eller skadet, kan de være avhengige av trening. Dette er en psykologisk problemstilling og bør behandles av en utdannet psykolog eller en psykiater.

Relaterte artikler:

Trening som kan forebygge skader

Hvordan løping gir deg skader

Om forfatteren

Legg inn kommentar