Tung styrketrening

Tung styrketrening kan være tøft, men hvis du vil bygge muskelmasse og øke styrke, vil det å løfte tungt føre deg dit.

For å få mest mulig ut av styrketreningsrutinen din, velg en treningsøkt som gir de riktige øvelsene og frekvensen for å få mest mulig utbytte.

Typer øvelser

Velg øvelser for å målrette musklene du vil bli større. Hvis du designer en kroppsøkt, må du innlemme øvelser med flere ledd, for eksempel knebøy, med isolasjonsøvelser med enkelt ledd, for eksempel triceps-utvidelser. Det er anbefalt at du starter treningen med en flerleddøvelse og deretter velger individuelle øvelser for å målrette mot bestemte muskelgrupper. Velg minst åtte øvelser og utvid etter hvert som treningen intensiveres.

Antall repetisjoner

For å få mest mulig ut av tunge løft, utfør riktig antall repetisjoner. Det er anbefalt å utføre 6 til 12 repetisjoner om gangen for å bygge muskler. Hvis du foretrekker tunge løft, velg en vekt som lar deg utføre seks repetisjoner. I tillegg, alternative treningsøkter fra tunge løft og lavere reps til litt lettere løft og høyere antall repetisjoner opp til 12. Dette vil fremme den beste muskelveksten og redusere risikoen for skade. Trene alltid med en partner, spesielt hvis du bruker tunge vekter.

Antall sett

Et sett er antall ganger du utfører en bestemt øvelse med et gitt antall repetisjoner. Det er anbefalt at flere sett brukes til å maksimere muskelvekst. Begynn med å utføre to sett av hver øvelse, og fortsett deretter til tre eller flere når kroppen din tilpasser seg. Tillat deg ett til to minutters hvile mellom hvert sett for å gi musklene tid til å komme seg.

Frekvens på treningsøktene

Du bør trene to til tre dager i uken hvis du er på et nybegynner- eller mellomnivå. Erfarne vektløftere kan trene fire til fem dager per uke, men bør ikke trene mer enn fem dager for å forhindre overtrening. Hvis du mangler en treningsdag, er det bare å fortsette der du slapp.

Relaterte artikler:

Styrketrening for å gå ned i vekt

Styrketrening for langdistanseløpere

Om forfatteren