Trøtt og lav puls

0
641
Trøtt og lav puls
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!

MASTERFIT TP 300

7999,-


Bradykardi er en langsommere hjertefrekvens enn normalt. Lær mer om symptomer på lav puls og hva som kan være underliggende årsaker.

Hjertene til voksne i ro slår vanligvis mellom 60 og 80 ganger i minuttet. Hvis du har bradykardi, slår hjertet ditt mindre enn 60 ganger i minuttet. Imidlertid, hvis du er godt trent, kan det være normalt å ha en hvilepuls ned mot 40 slag i minuttet. Bradykardi kan være et alvorlig problem hvis hjertet ikke pumper nok oksygenrikt blod til kroppen. For noen mennesker gir imidlertid ikke bradykardi symptomer eller komplikasjoner.

Symptomer

Hvis du har bradykardi, kan det hende at hjernen din og andre organer ikke får nok oksygen, noe som muligens kan forårsake disse symptomene:

  • Nær besvimelse eller besvimelse (synkope) eller svimmelhet
  • Utmattelse eller trøtt
  • Kortpustethet
  • Brystsmerter
  • Forvirring eller hukommelsesproblemer
  • Fort sliten under fysisk aktivitet

Når en lav hjerterytme er normal

En hvilepuls langsommere enn 60 slag i minuttet er normalt for noen mennesker, spesielt friske unge voksne og trente idrettsutøvere. For dem er bradykardi ikke ansett som et helseproblem.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

SPAR

OPPTIL

40%


Når du bør oppsøke lege

En rekke forhold kan forårsake tegn og symptomer på bradykardi. Det er viktig å få en rask, nøyaktig diagnose og passende behandling. Kontakt legen din hvis du eller barnet ditt har symptomer på bradykardi.

Relaterte artikler:

Lav hvilepuls dårlig form

Trene for å få en lavere hvilepuls

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!