Treningstips: Vær konsistent når du trener

Blir det mye trening etter tilfeldighetsprinsippet? Lurer du på hvorfor du aldri når formnivået du ønsker? Lær hvordan du kan bli toppform ved å skape kontinuitet i treningen din.

Hva det vil si være konsistent når du trener

Konsistent trening vil si at du trener regelmessig eller med kontinuitet. Regelmessig trening er veldig viktig for at du skal nå det formnivået du ønsker. Du trenger ikke trene mye eller hardt, men trene regelmessig er en viktig forutsetning for din formutvikling. Å trene konsistent betyr ikke nødvendigvis at du skal trene hver dag, men at det ikke bør gå for lang tid mellom hver treningsøkt, helst ikke mer enn 2-3 dager. Trener du med kontinuitet gjør du det på hverdager, i helger og i ferier, ja til og med på julaften om nødvendig! Når du er syk er vel eneste gyldige grunn for å ikke trene regelmessig. Å trene regelmessig er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Har du satt deg realistiske mål med treningen, og gjennomfører denne treningen i et enkelt og fleksibelt treningsprogram, skal du ha gode forutsetninger for å trene konsistent. Motivasjon vil også være en avgjørende faktor for at du skal greie å trene med kontinuitet over et lenger tidsrom.

Sett deg mål med treningen

For å opprettholde kontinuitet i treningen, kan det være enklere når du har spesifikke, realistiske og tidsbestemte mål du trener etter. Er du for ambisiøs på hvor mange treningsøkter du skal gjennomføre i løpet av en uke, øker sannsynligheten for at du ikke greier å trene som planlagt, noe som kan gå utover regelmessigheten på treningen. Vær derfor nøktern når du setter opp treningsprogrammet ditt, med tanke på hva som kan være realistisk for deg å gjennomføre.

Pleie din motivasjon for trening

Motivasjon er helt avgjørende for hvorvidt du greier å opprettholde regelmessighet i treningen din. Derfor vil en viktig oppgave for deg å være å til enhver tid opprettholde motivasjonen for trening. Det gjør du ved å ikke trene for mye eller for hardt, og sørge for at du restituerer tilstrekkelig mellom hver treningsøkt. Du bør også trene variert, for å gjøre treningen mest mulig lystbetont. Motivasjon er ferskvare, og på lik linje med treningen du gjennomfører, er noe du må jobbe med kontinuerlig.

Relaterte artikler:

10 tips for å komme i gang med løping

15 måter å holde motivasjonen for løping oppe

Om forfatteren

Legg inn kommentar