I RABATT PÅ SPORTSKLOKKER!

40%

FÅ OPPTIL

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

Treningsprogram nybegynner ned i vekt

Fysisk aktivitet har mange fordeler for mental og fysisk helse, og mange bruker trening for å hjelpe dem med å nå gå ned i vekt. Her får du et treningsprogram for nybegynnere som ønsker å gå ned i vekt.

3 374,-

5 999,-

-44%

GARMIN

Forerunner 745

GARMIN

Epix Gen 2

-23%

10 299,-

7 942,-

Dette treningsprogrammet er basert på gange, som bidrar til å bygge kardiovaskulær utholdenhet og helse, og vekttrening, som kan bidra til å øke stoffskiftet og forbrenne mer fett. Det inkluderer også en ukentlig økt med sirkeltrening, som kombinerer vekter og cardio.

RAB

Pulsar Pro

4 399,-

-43%

-40%

3 299,-

1 995,-

Se hele utvalget!

RAB 

Alpine Pro Wmns

2 499,-

999,-

SWEET PROTECTION

Supernaut PrimaLoft 

1 999,-

-50%

-50%

1 499,-

749,-

Se hele utvalget!

SWEET PROTECTION

Supernaut Windblock 

Selv om det er mulig å oppnå resultater med kondisjonstrening alene, vil det å legge til en styrketreningsrutine for vekttap gjøre treningsøktene dine mer balanserte og utnytte de fettforbrennende fordelene med vekttrening.

Treningsprogram for nybegynnere for å gå ned i vekt

For å gjennomføre dette programmet, gå 6 dager og ta en fridag. For styrkeøvelsene, bruk manualer, eller andre vekter, hjemme eller på treningsstudioet.

 • Dag 1: Gå i minst 40 minutter i et raskt tempo eller et som får deg til å puste tungt. Del økten opp som det passer deg, men prøv å holde intensiteten oppe.
 • Dag 2: Velg 4 øvelser med manualer. Sammen kan disse styrketreningsøvelsene jobbe mange forskjellige muskler for å bidra til vekttap og bygge en sterkere kropp. Gjør 3 sett med 12 repetisjoner av hver øvelse. Hvis det er for mye å gjøre 8 øvelser på en gang, del det opp i 4 øvelser over to økter. Prøv også å få plass til en 30- til 40-minutters rask spasertur.
 • Dag 3: Gjennomføre en sirkeltreningsøkt. Om nødvendig, modifiser den ved å ta det roligere, slik at du kan fullføre minst tre sett.
 • Dag 4: Gå i 40 minutter.
 • Dag 5: programmet utført på dag 2; gå i 30 til 40 minutter.
 • Dag 6: Hvile.
 • Dag 7: Gå i 40 minutter, eller ta en hviledag.

1 359,-

2 099,-

-35%

GARMIN

Forerunner 45

GARMIN

Fenix 6X Pro Solar

10 199,-

Dette treningsprogramet for nybegynnere gir deg tre dager i uken med styrketrening, som er optimal for å gå ned i vekt. Velg øvelser med manualer og øvelser i sirkeltreningsøkt etter eget ønske.

Du kan kombinere gåturene opp med rolig jogging hvis du føler for det, men minst 40 minutter med rask gange, seks dager hver uke bør være målet ditt. Du kan gjøre dette på en tredemølle, i nabolaget ditt eller i parken.

Grunnleggende om vekttap

Et treningsprogram er en viktig del av en vekttapsrutine, men det er ikke den eneste delen. Hvis målet ditt er å gå ned i vekt, må du også gjøre noen andre endringer.

Før du starter en nybegynner vekttreningsrutine, eller et hvilket som helst treningsprogram, må du passe på at du ikke har noen underliggende medisinske tilstander som betyr at du bør være forsiktig med treningsintensiteten eller frekvensen. En helsepersonell kan også hjelpe deg med å sette personlige mål og hjelpe deg med å forstå den riktige ernæringsplanen for deg.

Vær i mer aktivitet

Ekstra bevegelse i løpet av dagen, kalt «ikke-treningsaktivitet», kan bidra til å øke mengden trening du får i tillegg til treningsprogrammet ditt. Parkere bilen lenger fra jobb eller gå av kollektivtransport lenger unna jobben. Selv enkle ting som å stå på én fot mens du pusser tennene kan bidra til å forbedre balansen og stabiliteten.

Gjør vekttrening mer anvendelig

Hvis du har et treningsmedlemskap, står vekter og maskiner klare. Men du kan også bruke manualer hjemme eller bruke kroppen som belastning når du trener styrke (spensthopp, pushups, situps m.m.). Prøv å plassere manualer på et praktisk sted slik at det er enkelt å ta noen dusin repetisjoner mellom andre aktiviteter eller til og med mens du ser på TV, videoer eller hører på musikk.

Ha et næringsrikt og sunt kosthold

Kosthold har en viktig rolle i å redusere kroppsfett. Men husk; L lavkaloridietter er ikke egnet, da du vil miste muskler (og bein) og stoffskiftet vil bremse ned, noe som gjør det vanskelig å gjenoppta normal spising når du prøver å opprettholde vekten. I tillegg vil du sannsynligvis gå glipp av viktige næringsstoffer kroppen din trenger.

Likevel, for å gå ned i vekt, må kostholdet ditt begrense kaloriene slik at du mister fett, samtidig som du får essensielle næringsstoffer og tilstrekkelig energi til å gi energi til treningsrutinen din.

 • Spis et fiberrikt kosthold med sunt fett, som olivenolje og avokado.
 • Bytt ut raffinerte karbohydrater som kjeks, kaker, søtsaker, sukkerholdige drikker og hvitt brød med mer næringsrike alternativer som fullkorn, frukt og mye vann.
 • Prøv meieriprodukter med lavt fettinnhold i stedet for helmelk, yoghurt og oster. Vurdere plantebaserte meierialternativer som mandelmelk, soyamelk eller havremelk.
 • Velg grovt brød og frokostblandinger, og spis mye frukt, grønnsaker, bønner, nøtter og frø.
 • Velg magert kjøtt med lavt fettinnhold eller vegetariske alternativer.

Kutt ut søppelmat, og velg mindre bearbeidet mat der det er mulig, for å minimere inntaket av tilsatt sukker, overflødig salt og andre tilsetningsstoffer.

RABATT PÅ GARMIN SPORTSKLOKKER!

20-40%

Relaterte artikler:

Løpetrening vektreduksjon

Treningsplan for å gå ned i vekt

Referanser

Om forfatteren

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

60%

SKALLJAKKER

DUNJAKKER

TURBUKSER

SPAR

OPPTIL

LUKK

19 990,-

14 990,-

Momas Jason 2022
250w Bewo - GRATIS FRAKT!

-25%

Norges mest solgte el-sykkel!

LUKK

50%

PÅ TEKSTIL OG SKO!

SPAR OPPTIL

LUKK

40-90%

RABATT PÅ KJENTE MERKEVARER!

GJØR ET KUPP!

LUKK

5 499,-

3 849,-

ARC'TERYX Magnus Coat herre

-30%

LUKK

6 999,-

4 899,-

ARC'TERYX Beta SV

-30%

LUKK

1 499,-

899,-

RAB Torque - turbukse dame

-40%