ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Treningsprogram for nybegynnere hjemme

Du trenger ikke å gjennomføre lange eller krevende treningsøkter for å gå ned i vekt eller forbedre helsen. Lær mer om hvordan du kan trene hjemme.

Trening hjemme kan gi god effekt, og de mest enkle treningsøktene for nybegynnere krever ikke dyrt utstyr. Det er ingen grunn til at du ikke skal komme i gang med treningen. I løpet av få dager bør du begynne å legge merke til forbedringer. Bruk disse tipsene for å utfordre deg selv, og bygg videre på resultatene dine over tid.

Hvor lenge skal du trene?

Gjør hva du kan gjøre for å komme i gang. Selv en fem-minutters treningsøkt har fordeler. Bare noen få minutters aktivitet hver dag bidrar til å bygge en treningsrutine på sikt. Å fullføre fem minutters trening regelmessig kan hjelpe deg med å bygge selvtilliten til å fullføre ytterligere fem minutter.

Grunnleggende hjemmetrening

Å gå er en av de beste treningsformene for nybegynnere. Å ha nok tid for å gå en tur er ikke alltid like enkelt. Heldigvis kan enkle, hverdagslige aktiviteter bli en treningsøkt. Tre hverdagsbevegelser kan forbrenne energi, bygger muskelstyrke, forbedre balansen og fleksibiliteten din. Prøv å gjøre flere repetisjoner innen en kort tidsramme. For en rask fem minutters trening, gjenta disse individuelle aktivitetene flere ganger.

Reise deg og sette deg ned på en stol. Den enkle handlingen med å sitte i en stol og stå opp krever at du strammer magen, stabiliserer hoftene og engasjerer beinmuskulaturen. Å reise seg opp og sette seg ned i en stol gjentatte ganger kan være en flott nybegynnerøvelse å gjøre hjemme. Denne bevegelsen etterligner knebøy, som er en grunnleggende trening med kroppen som belastning, ofte sett i mer avanserte treningsøkter.

Går opp og ned trappene. Trapper kan enkelt brukes i hjemmetrening. Å gå opp trappene bygger styrke i øvre og nedre del av bein. Det er også en god trening for setemuskulaturen. Pulsen øker når du går i trapper, og får deg til å puste tyngre, noe som gir god utholdenhet. Å gå opp trappene kan være krevende, mens det å gå ned trappene krever balanse og stabilitet i knærne. Bruk rekkverket ved behov, spesielt når du begynner.

Å komme deg opp og ned fra gulvet. Har du en yogamatte eller et område med mykt teppe hvor du kan sette deg ned på gulvet? Den enkle bevegelsen å sette seg ned på gulvet og deretter stå opp igjen krever full kroppsstyrke, fleksibilitet og koordinering. Funksjonelle bevegelser som dette vil hjelpe deg å bygge ferdighetene som trengs for mer komplekse aktiviteter i et treningsstudio eller en annen form for trening.

Når du blir komfortabel med hver av disse øvelsene hjemme, kan du kombinere alle tre i en serie. Gjør hver aktivitet opptil fem ganger før du går videre til neste. Gjenta serien to til fem ganger på rad for en komplett treningsøkt som du kan gjøre hjemme.

Husarbeid som hjemmetrening

Hvis du ikke har nok tid til å trene, bør du vurdere multitasking mens du fullfører gjøremål. Husarbeid kan utgjøre en form for hjemmetrening, som både gir deg økt styrke og utholdenhet. Å feie verandaen min er en fin måte å trene musklene i kjernen på. Du kan feie og tone kjernen min samtidig. Den roterende bevegelsen som er involvert i å feie virker de skrå magemusklene langs sidene av midseksjonen. Når du løfter kosten tilbake til startpunktet, bygger du rectus abdominis (som bøyer torsoen) og den tverrgående abdominis (som holder torso stødig).

Mange andre typer husarbeid kan bli en rask treningsøkt. Hvis du for eksempel står på tærne for å tørke støv fra en høy hylle, styrker du leggmuskulaturen din. Å legge til en utfallsbevegelse når du støvsuger, fungerer på hofter og lår.

Relaterte artikler:

Styrketrening med strikk

Hva gjør styrketrening med kroppen

Om forfatteren