Treningsprogram for å gå ned i vekt

Det anslås at halvparten av alle norske voksne prøver å gå ned i vekt hvert år. Lær mer om effektiv trening som garantert får deg ned i vekt.

De 8 beste øvelsene for å gå ned i vekt

Bortsett fra slanking, er trening en av de vanligste strategiene som brukes av de som prøver å gå ned i vekt. Det forbrenner kalorier, og dette spiller en nøkkelrolle i vekttap. I tillegg til å hjelpe deg med å gå ned i vekt, har trening vært knyttet til mange andre fordeler, inkludert forbedret humør, sterkere bein og redusert risiko for mange kroniske sykdommer.

Gå tur

Å gå tur er en flott øvelse for nybegynnere, da det kan gjøres hvor som helst, ikke krever utstyr og legger minimalt stress på leddene. Prøv å innlemme flere turer i dine daglige aktiviteter.

Jogge eller løpe

Jogging og løping er gode øvelser for vekttap som er enkle å innlemme i din ukentlige rutine. De kan også bidra til å forbrenne magefett, som er knyttet til mange kroniske sykdommer.

Sykling

Sykling er flott for folk på alle treningsnivåer og kan gjøres utendørs på en sykkel eller innendørs på en stasjonær sykkel. Det har vært knyttet til ulike helsemessige fordeler, inkludert økt insulinfølsomhet og redusert risiko for visse kroniske sykdommer.

Vekttrening

Vekttrening kan hjelpe deg å gå ned i vekt ved å forbrenne kalorier under og etter treningen. Det kan også hjelpe deg med å bygge muskelmasse, noe som øker din hvilemetabolske hastighet – antall kalorier kroppen din forbrenner i ro.

Intervalltrening

Intervalltrening er en effektiv vekttapstrategi som kan brukes på mange typer øvelser, inkludert løping, hopping, sykling og mer. Å innlemme intervalltrening i treningsrutinen kan hjelpe deg med å forbrenne flere kalorier på kortere tid.

Svømming

Svømming er en flott trening med lite innvirkning for folk som ønsker å gå ned i vekt. Videre kan det bidra til å forbedre fleksibiliteten din og redusere risikofaktorer for ulike sykdommer.

Yoga

Yoga er en flott vekttapøvelse som kan gjøres nesten hvor som helst. Det forbrenner ikke bare kalorier, men lærer deg også oppmerksomhet for å hjelpe deg med å motstå matbehov.

Pilates

Pilates er en flott nybegynnervennlig øvelse som kan hjelpe deg med å gå ned i vekt mens du forbedrer andre områder av din fysiske form, for eksempel styrke, balanse, fleksibilitet og utholdenhet.

Hvor mye vekt kan du realistisk sett forvente å gå ned?

Mange faktorer påvirker hvor mye vekt du realistisk sett kan forvente å gå ned med trening. De fleste eksperter anbefaler å miste 0,5–1,36 kg per uke, eller omtrent 1% av kroppsvekten.

Relaterte artikler:

Gå ned i vekt fort

Mest effektive trening for å gå ned i vekt

Om forfatteren