Treningsøvelser overkropp

Sammensatte treningsøvelser for overkropp som treffer flere muskelgrupper i naturlige bevegelsesområder, gjør dem tryggere å utføre og vil føre til bedre kaloriforbrenning.

Pull-ups

Pull-ups er en klassisk øvelse og en som brukes til å målrette musklene i øvre rygg. Bevegelsen oppnår det vertikale trekkbevegelsesmønsteret. Pull-up antas å være en av de beste ryggøvelsene for lats. Imidlertid er det mange som ikke greier å utføre dem.

Barbell row

Ro med vektstang er en annen ryggøvelse som brukes til å bygge muskelmasse. Øvelsen jobber med det horisontale trekkbevegelsesmønsteret. Det innebærer mye kjerne- og skulderstabilitet for å utføre bevegelsen.

Overhead press

Overheadpressen brukes til å bygge musklene i skuldrene og triceps. Den brukes i de fleste treningsøvelser for overkropp, fordi den oppnår det vertikale trykkbevegelsesmønsteret. I likhet med vektstangen krever overheadpressen mye kjerne- og skulderstabilitet for å utføres riktig.

Benkpress

Alles favorittøvelse (eller i det minste pleide å være), vektstangbenkpressen og dens variasjoner brukes til å oppnå de horisontale trykkbevegelsesmønstrene i mange treningsøvelser for overkropp. Benkpressen er flott, fordi den som alle vektstangvarianter lar deg maksimere vekten du kan bruke.

Dips

Dips faller inn i en hybrid av de vertikale og horisontale skyvebevegelsesmønstrene, avhengig av hvordan du utfører dem. Uansett er det én ting som er sant om øvelsen – den bygger triceps, bryst og skuldermuskler. Den kan brukes som en primærbevegelse eller en tilbehørbevegelse.

Relaterte artikler:

Beste styrkeøvelser

Styrkeøvelser hjemme

Om forfatteren