50%

FØRJULSKUPP DU IKKE VIL GÅ GLIPP AV!

 

I RABATT PÅ ALT DU TRENGER AV KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

OPPTIL

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

Rav Kiby Roundneck Ms er en sporty og elegant ullgenser i 100% ull.

ULVANG Rav Kiby Roundneck Ms

ULVANG

Rav Kiby Ws

ULVANG

Rav Kiby Ws

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

799,-

949,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

1 199,-

789,-

1 300,-

Du sparer 400,-

39% i rabatt!

Du sparer 550,-

1 499,-

Denne jakken har et enkelt, diskret design og er fullpakket med varm dun for å holde deg varm når temperaturen faller under null.

En slank og behagelige dunparkas med resirkulert stoff og PFC-fri resirkulert dun, og den er perfekt for å holde seg varm på vinterturer.

RAB Deep Cover

Parka Wmns

JACK WOLFSKIN Cold Bay Coat Wmn

WHISTLER Buron M Parka W-PRO 10000

Denne Buron parka jakken er en komfortabel jakke med et smart og enkelt design.
 

2 099,-

950,-

2 169,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 349,-

Du får 40% i rabatt!

Du sparer 1 450,-

SALG!

SALG!

3 499,-

1 299,-

3 619,-

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og bevegelighet er de viktigste faktorene.

Dette er en teknisk dunjakke med vannavvisende Pertex Shield® yttermateriale. Perfekt for kalde vinterdager. 

RAB

Valiance

RAB Positron Pro Wmns

RAB Microlight Alpine Wmns

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og pakkemulighet er de viktigste faktorene.

2 759,-

1 799,-

3 299,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

4 599,-

2 999,-

Du sparer 1 200,-

Du får 40% i rabatt!

Du får 34% i rabatt!

4 999,-

NYE SKO?

ANNONSØRINNHOLD |

- Gjør et kupp på tursko, løpesko, fritidssko og jaktstøvler hos MILRAB!

40%

SPAR OPPTIL

PÅ MENGDER AV SKO!

Treningsmotivasjon for nybegynnere

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra Arc'tery, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Treningsmotivasjon for nybegynnere. Lær hvordan du kan motivere deg selv for å løpe, og hva du kan gjøre for å opprettholde motivasjonen.

ANNONSØRINNHOLD |

PRISKUPP

PÅ KLOKKER!

Testvinneren fenix 6X Pro Solar er den første Garmin klokken med solcellelading. 

FINN ÅRETS JULEGAVE!

Treningsmotivasjon for løpere

ANNONSØRINNHOLD |

Gjør et kupp på mengder av klær, sko, klokker og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

LAGERSALG!

LED LENSER

MH4 400lm

Se hele utvalget!

LED LENSER

MH8 600lm

449,-

Ledlenser MH4 er en perfekt utendørs lykt som lades med en magnetisk ladekabel. Lykten har opptil 400 lumen

Ledlenser MH8 er en kraftig, oppladbar hodelykt til outdoor-bruk på opptil 600 lumen. 

Du får 35% i rabatt!

749,-

719,-

1 099,-

Du får 40% i rabatt!

Det er fristende å skru av alarmen og droppe løpeturen du hadde planlagt kvelden i forveien. Hva er det som kan få deg til å sprette opp av senga, hive på deg treningsklærne og løpesko og jogge ut døra?

ANNONSØRINNHOLD |

Spar opptil 50% på sekker,

soveposer, lykter og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

TURUTSTYR!

Mennesker er forskjellige og lar seg motivere av forskjellige ting, fra konkurranse og deltakelse i løp til bedre helse fysisk og mentalt. Hvis du som nybegynner sliter med motivasjonen for å løpe, fortsett å løpe og få noen tips i denne artikkelen for hvordan du skal motivere deg for løping.

Sett deg mål med løpingen

Å følge med på progresjonen du har når du trener løping kan være nok til at du fortsetter å løpe. Når du setter deg realistiske mål med løpingen, og fokuserer på prosessen for å nå målene du har satt deg, vil det inspirere deg til å løpe.

Loggfør løpetreningen i en treningsdagbok, og merk deg fremgang. Å se forbedring i løpeformen over tid gjennom regelmessig løpetrening, vil være en fantastisk motivasjon for å fortsette med løping.

Gjør løping gøy

Løping bør ikke være en plikt, men noe du gjør fordi du synes det er gøy. Variasjon i hvordan du trener løping kan bidra til dette, og at du tilpasser løpetreningen ditt formnivå. Å løpe deg ned i kjelleren for hver treningsøkt er en sikker vei mot å drepe all motivasjon for løping. Legg inn fartslek og andre former for løpetrening som kan være inspirerende og gøy.

Variere løpetreningen

Mange løpere, nybegynnere og mer erfarne, blir lei av å løpe den samme ruten treningsøkt ut og treningsøkt inn. Variere hvordan du trener løping. Veksle mellom å løpe på bane, i terreng og langs vei. Legg inn bakkeintervaller som variasjon, og variere hvordan du trener intervall. Alternativ trening kan være aktuelt for å bryte opp i løpetreningen.

Variasjon i hvordan du trener løping kan bidra til at du styrker forskjellige muskelgrupper, og du kan bli raskere og mer utholdende. Kanskje det beste av alt er at variasjon virker skadeforebyggende.

Meld deg på et løp eller sett deg et annet mål med løpingen

Lite er mer motiverende for en løper enn å melde seg på et løp, enten det er 5 km, halvmaraton eller maraton. Du må ikke nødvendigvis melde deg på et løp, men kan også sette deg et eller flere mål med løpingen. Har du et mål er det lettere å motivere seg for å trene løping. Gjør målet kjent blant slekt og venner. Da er det vanskeligere å droppe ut.

Uansett om været eller motivasjonen er dårlig, vil løpet du skal delta i senere, eller treningsmålet du har satt deg, bidra til at terskelen for å droppe løpetreningen blir høyere.

Tren løping sammen med venner og kjente

Å litt press på seg selv trenger ikke nødvendigvis være negativt. Gjør avtale med venner om når dere skal trene løping. Det vil gjøre det mye vanskeligere å droppe løpetreningen. Å løpe sammen med noen er mye mer motiverende, og gjør at du greier å presse deg mer.

Bruk gadgets når du trener løping

Dersom motivasjonen begynner å bli dårlig, kjøp deg en ny pulsklokke, eller last ned en løpeapp som kan registrere løpetreningen din. Bruk utstyret til å måle fremgang, analysere og sammenligne resultater med andre løpere. Bruk GPS for å navigere i nye ruter når du løper.

Å investere i gadgets som du kan bruke når du trener løping trenger ikke være så dyrt, og kan gi et skikkelig løft til motivasjonen din.

Hør på musikk

For noen løpere er musikk en pest og plage å ha på øret, og kan virke direkte forstyrrende når du løper, mens det for andre kan utgjøre forskjellen på hvorvidt de kommer seg ut for å trene løping eller ikke.

Bruk musikk, om ønskelig, hvis det er det som skal til for at du kommer deg ut for å løpe. Musikk kan ha en positiv effekt på mange løpere, og gjøre det mer motiverende å løpe. Visse sanger kan være til hjelp for å løpe raskere og lenger, ved at de bringer opp positive følelser og minner. Musikk kan også gjøre det enklere å følge et bestemt tempo når du løper.

Forbedre din mentale helse

Selv om løping kan gjøre deg fysisk sliten, har løpetrening evnen til å gjøre deg mer oppstemt. Løping kan forløse stress, forbedre søvnen, roe deg ned og virke dempende på depresjon.

Hjernen din elsker at du løper. Det kan bidra til at hjernen «glemmer» stress i hverdagen eller andre utfordringer du har. En bedre mental helse vil være en viktig motivasjonsfaktor for å opprettholde løpingen.

Forbedre din fysiske helse

Løping kan bidra til at du går ned i vekt, og gir deg også bedre fysisk helse. Dette er topp motivasjon for å fortsette å løpe. Du reduserer risiko for en rekke sykdommer og lidelser. Du vil også få økt overskudd når du trener løping. De fysiske fordelene ved å trene løping kommer ofte med en gang dersom du er nybegynner. Du formelig kjenner overskuddet komme når du trener løping.

Løping er din egentid

I en travel hverdag kan det være vanskelig å finne tid til seg selv. La løpingen være din egentid. Løping kan være den eneste tiden du har for deg selv, uten at andre forstyrrer deg. Det er som meditasjon i bevegelse. Røm fra det daglige kaoset når du kommer deg ut og løper.

Belønne deg selv

Når motivasjonen for løping er lav, kan det være at du skal belønne deg selv fra tid til annen. Belønningen trenger ikke være noe usunt å spise, men kan like gjerne være ting du kan kjøpe etter at du har nådd et mål du har satt deg.

Det kan være at du bestiller en T-skjorte med trykk på som viser hvor mye du har løpt over en periode, eller en personlig rekord du har satt.

Se for deg mållinjen

Enten du løper gjennom nabolaget alene eller avslutter et løp foran tusenvis av mennesker, å se for seg mållinjen kan motivere deg for videre løping. Når du trener løping alene, se for deg mållinja når du er ferdig med treningsøkta du har som mål å gjennomføre. Tenk på denne mållinjen før, under og etter treningsøkta. Ha en liten feiring inni deg selv for hver treningsøkt du har gjennomført. Du har nådd målet!

Relaterte artikler:

Løping for nybegynnere

8 ukers treningsprogram for nybegynnere

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra Arc'tery, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Om forfatteren

Legg inn kommentar

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP!

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!