20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

FÅ RABATTKODE OG 10% EKSTRA I RABATT!

Treningseffekt motbakke

Noen løpere liker ikke motbakker, da det kan være krevende, men hardt arbeid gir resultater. Å løpe i motbakker har mange fordeler, inkludert å bygge styrke, øke fart og selvtilliten din som løper.

Her er noen grunner til at du kanskje vil inkludere motbakketrening i løpetreningen.

Bygg styrke når du løper

Å løpe i motbakker (enten utendørs eller på en tredemølle) er en form for motstandstrening. Det bygger muskler i leggene, lårmuskler, hamstrings og setemuskler. Du vil også styrke hoftebøyerne og akillessenene.

Å løpe i motbakker styrker disse områdene mer enn å løpe på flatt underlag. Som en bonus, hvis du hater å trene styrke, kan motbakketrening være en fin måte å bygge disse musklene på gjennom løping i stedet for å løfte vekter.

Bli en raskere løper

Musklene du bruker til å løpe bakker er de samme musklene som brukes til sprinting. Styrken du bygger i motbakker vil bidra til å forbedre din totale løpehastighet. Intervaller i motbakke er utmerket trening for fart, styrke, selvtillit og mental utholdenhet. Selv om det ikke er to bakker som er identiske med tanke på lengde og stigning, er treningen enkel.

For å fullføre en repetisjon av en bakkeintervall, bruk en motbakke på 100 til 200 meter. Løp opp bakken så fort du kan, og hvile ved å jogge eller gå ned igjen. Motbakketrening er også en fin måte å variere med trening på tredemølle. For å gjennomføre repetisjoner med stigning på en tredemølle, øk stigningen i ett til tre minutter, og jogge eller gå som repetisjon.

Øke intensiteten og kaloriforbrenningen

Løpere kan legge til intensitet ved å øke hastigheten, men motbakker tilbyr en måte å øke intensiteten mens de trener i samme hastighet. Pulsen din, pusten og sannsynligvis svettefrekvensen vil øke når du begynner å løpe oppoverbakke

Som løper oppnår du kanskje ikke en hastighet nær anaerob terskel veldig ofte når du er på flatt underlag, noe som vil være mye enklere når du løper i motbakker. En annen fordel med å legge til intensitet, er at du vil forbrenne flere kalorier når du løper motbakker. Det faktiske antallet ekstra kalorier vil avhenge av stigningen og andre faktorer, men du kan forvente å øke fettforbrenningspotensialet ditt ved å legge til motbakker til treningen.

Mer motiverende trening

Det er vanlig å høre løpere si at de kjeder seg på å løper i en flat løype. Selv om det også er sant at løpere ikke liker motbakker, kan det å variere treningen med å løpe i motbakker, gjøre løpingen mindre kjedelig og monoton.

Kroppen din blir fort vant med å løpe på flatt underlag. Motbakker gir en velkommen variasjon. Når du varierer treningen, vil det bidra til en raskere fremgang. I tillegg er det å nå toppen av en motbakke en liten triumf i seg selv som vil øke selvtilliten din under trening. Om ikke annet kan du få en bedre utsikt fra toppen av bakken.

Redusert skadefrekvens

Når du styrker beinmuskulaturen gjennom motbakketrening, kan du også redusere risikoen for å løperelaterte skader. Når du løper i oppoverbakke, aktiverer du lårmuskler, hamstrings og leggmuskler, noe som vil bidra til å styrke denne muskulaturen. Når disse musklene blir utfordret i fremtidige løp eller atletiske hendelser, vil de være bedre forberedt på økt belastning, og med det redusert risiko for skader.

Trening i motbakker

Jo mer du løper i motbakker, desto mindre skremmende vil de virke når du møter motbakker i konkurranse. Din forbedrede styrke og teknikk vil gi deg et økt selvtillit når du løper. Du vil føle deg mer mentalt forberedt på motbakker hvis motbakketrening har vært en del av ditt treningsopplegg.

Hvis du har et kommende løp, sjekk løypeprofilen, slik at du kan se hvor kupert ruten din blir. Du kan planlegge å trene på de spesifikke motbakkene, eller finne motbakker med lignende høydeprofil for å være godt forberedt til løpet. Trening i motbakker før løpet ditt vil hjelpe deg med å forbedre tiden din når du konkurrerer.

Styrk overkroppen

Motbakketrening tvinger deg til å bruke armene mer aktivt enn du gjør når du løper på flatt underlag. Dette betyr at du vil forbedre din evne til å engasjere kjernen, samt øke styrken i overkroppen. Å løpe i motbakker erstatter ikke nødvendigvis styrketrening, men det er ingenting som å sprinte opp en motbakke for å minne deg selv om at løping er en sport der du må bruke alle musklene i kroppen.

Relaterte artikler:

Hvorfor motbakketrening er den eneste treningen du trenger

Motbakketrening for nybegynnere

Om forfatteren

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!