20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

Trening som medisin

Trening er i mange tilfeller eneste medisinen du trenger. Lær mer om hvordan regelmessig trening kan gjøre deg sterkere og gi deg bedre livskvalitet.

Trening er den eneste medisinen du trenger

Du kan bremse aldringsprosessen med 15 minutter om dagen med moderat aktivitet.

Trening er bra for deg. Disse ordene har vært et medisinsk mantra de siste 40 årene, og er fremdeles like aktuelt. Forventet levealder øker, og veldig mange mennesker lever til de er 80-90-90 og lenger. Forskning og medisiner har selvsagt også noe av æren for dette, men å være fysisk aktiv er kanskje enda viktigere, ikke minst med tanke på å forebygge livsstilssykdommer og ha god kvalitet på det livet vi lever.

Jo mer trening du får, jo bedre er det for deg, så lenge du ikke pådrar deg skader som en følge av treningen. Når det er sagt, så er all fysisk aktivitet bedre enn å leve et stillesittende liv. Trening har en kumulativ effekt, og hvis du gir opp treningen etter 10 år, sammenlignet med hvis du trener i 30 år, vil det utgjøre en stor forskjell med tanke på hvilket utbytte du har. Så lite som 15-30 minutter aktivitet med moderat intensitet de fleste dagene i løpet av en uke, kan bidra til å forebygge risikoen blant annet for hjertesykdommer. Du kan gå, svømme, jogge eller klippe plenen.

Aldring skjer på cellenivå som et resultat av betennelse og oksidativt stress. Når celleskadene akkumuleres, endres metabolismen din. Du legger på deg fett og mister muskelmasse, som igjen gjør deg mer sårbar for sykdom. Å være stillesittende eskalerer denne prosessen. Selv om du ikke kan stoppe aldringsprosessen, kan det å være fysisk aktiv bremse ned den destruktive prosessen som fører til sykdom, som igjen reduserer livskvaliteten din. Å gå turer kan for eksempel utgjøre en stor forskjell på din helse, og også for dine prognoser med tanke på å utvikle sykdommer senere i livet. Det vil ikke bare ha betydning for hvor lenge du lever, men også på livskvaliteten.

Relaterte artikler:

Gå tur som trening

Kondisjonstrening med å gå tur

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!