Trening som forbrenner mest

Trening som forbrenner mest. Lær deg hvordan du kan gjennomføre trening med vekslende intensitet for best mulig forbrenning.

Høy forbrenning med løping

Det er en grunn til at mange velger løping når de har som mål å gå ned i vekt. Løping er en av treningsformene som forbrenner mest, dersom du trener du variert med vekslende intensitet.

I denne artikkelen vil du lære hvordan løping kan bli treningen som forbrenner mest.

Intensitet på trening som forbrenner mest fett

Fettforbrenning går tregere enn forbrenning av karbohydrater, og trening med moderat intensitet tilsvarende 70 prosent av makspuls vil gi deg størst fettforbrenning. Dette er nedre del av sone 3, tilsvarende trening med moderat intensitet. Når du trener løping med denne intensiteten får kroppen tid til å spalte fettsyrer og glyserol, som er en del av fettcellene. Musklene trenger mye energi når du trener med denne intensiteten, men ikke så høy at den tærer på rask energi fra glykogen. Trener du med høyere intensitet, vil du være avhengig av mer karbohydrater, og forbrenner i mindre grad fett.

Hvordan gjennomføre trening som forbrenner mest

Trening som forbrenner mest kan være løping med lav, moderat og hard intensitet. Å løpe lenge vil øke fettforbrenningen din og gjøre kroppen mer effektiv i å lagre og omsette glykogen. Når du løper langturer vil mindre glykogenlagre gjøre at du kroppen forbrenner stadig mer fett, og dette er trening som forbrenner fett effektivt.

Variert trening som forbrenner mest

Du vil antakelig merke stor fremgang i begynnelsen når du trener løping for å gå ned i vekt. Likevel, det er viktig å variere treningen, både med tanke på hvordan du trener løping, og med hvilken intensitet du trener. Unngå å løpe den samme runden med samme intensitet hver gang du trener. Veksle mellom hvilken intensitet du trener løping for maksimal fettforbrenning. Regelmessig trening, trening med høy intensitet og langturer, er effektive måter du kan sette fart på fettforbrenningen.

Variere mellom å trene i kupert terreng, og veksle mellom å trene med lav, moderat og hard intensitet. Denne måten å trene på vil tvinge kroppen til å bruke mer energi, som igjen vil bidra til at du øker forbrenningen.

Intervalltrening som forbrenner mest

Løpetrening med høy intensitet vil forbrenne mange kalorier, selv om treningsøktene ikke er spesielt lange. Mange løpere trener med lav til moderat intensitet, og kan med fordel ha mer trening med hard intensitet.

Intervalltrening vil øke forbrenningen og bidra til at du forbrenner flere kalorier på grunn av økt intensitet. Kroppen trenger lenger tid på å restituere, som gjør at du får en etterforbrenningseffekt etter at intervalløkta er ferdig.

Trene langturer for å forbrenne fett

Det er ingen hemmelighet at langturer vil øke fettforbrenningen din. Når du løper lenger enn 90 minutter, vil det øke kroppens evne til å forbrenne og bruke fett som energi.

Flere studier har vist at jo lenger en utøver trente, jo lenger tid tok det før forbrenningen gikk tilbake til nivået det hadde før treningen. Selv trening med moderat intensitet hadde signifikante fordeler. Ett studie fant at etterforbrenningseffekten ble doblet når treningsmengden økte fra 30 til 45 minutter, og etter 60 minutter var effekten 5 ganger så stor. Gjennomføre én ukentlig langtur. Disse turene kan være utmattende, så det er viktig at du sørger for tilstrekkelig restitusjon i etterkant.

Regelmessig trening for å forbrenne mest

Hvor ofte du trener løping hver uke kan ha en betydning for hvor mye du forbrenner. Mange løpere trener 2-3 ganger hver uke, og det kan være for lite for å opprettholde en høy forbrenning. Gå heller ned på hvor lenge du trener hver økt, og tren heller flere økter.

Hyppigere treningsøkter vil bidra til at du holder forbrenningen oppe, og du vil forbrenne flere kalorier. Kontinuitet i løpetreningen kan også forebygge skader og gjøre deg til en raskere og bedre løper.

Løping vil ikke øke forbrenningen din gjennom en hel dag. Derfor, for å opprettholde eller gå ned i vekt, bør du som nevnt løpe ofte. Det har blitt anbefalt minst 75 minutters intens aktivitet hver uke. Du bør løpe minst 180 minutter hver uke, for enda bedre effekt. Fordele denne tiden gjennom hele uka, helst hver dag. Du kan løpe mellom 15-30 minutter hver dag for best mulig effekt på forbrenningen.

Trening som forbrenner mest

Som det fremgår av denne artikkelen kan variert løpetrening med vekslende intensitet bidra til at du får høyest mulig forbrenning med løping. Langturer vil være effektive for økt fettforbrenning, mens trening med høyere intensitet vil øke forbrenningen både under og etter du er ferdig med trening. Kombinerer du denne treningen med tilstrekkelig restitusjon, kan det være treningen som forbrenner mest.

Relaterte artikler:

Hvilken trening forbrenner mest fett

Forbrenning etter trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar