Trening som får deg ned i vekt

Lær mer om hvordan du kan trene med vekslende intensitet for effektivt gå ned i vekt.

Trene for å gå ned i vekt

Trening som får deg ned vekt kan være alle former for fysisk aktivitet som får opp pulsen din. Mye av nøkkelen for å gå ned i vekt med trening, ligger i å trene variert med lav, moderat og hard intensitet, og det å trene regelmessig. For å oppnå en varig vektreduksjon er nødt til å se på kostholdet ditt, og sørge for at du har et balansert og sunt kosthold.

Variert trening som får deg ned i vekt

Variasjon er viktig både å ha en jevn og god formutvikling, redusere risikoen for skader og for å sørge for høy forbrenning. Du bør variere med hva, hvor og hvordan du trener, og med hvilken intensitet du trener. Hovedvekten av treningen bør være med lav intensitet, for å på den måten øke fettforbrenningen din. Trening med moderat til har intensitet, kan bidra til økt forbrenning av kalorier. Ideelt sett bør du velge en treningsform som er motiverende for deg, men ønsker du høy forbrenning av fett og kalorier, bør du velge løping eller annen trening der du bruker de store muskelgruppene.

Regelmessig trening som får deg ned i vekt

Å trene regelmessig er en veldig viktig faktor for deg som ønsker å gå ned i vekt med trening. Å trene regelmessig kan bidra til å opprettholde høy forbrenning, og det er ikke så mye trening som skal til, bare du trener regelmessig. Å trene jevnlig kan bidra til en jevn og god formutvikling, og du holder formnivå og unngår perioder der formen blir dårligere på grunn av manglende kontinuitet i treningen.

Kosthold som får deg ned i vekt

For at du skal gå ned i vekt, er det et enkelt regnestykke som gjelder. Kaloriinntaket må være lavere enn kaloriuttak. Det er enklere å opprettholde dersom du har et sunt og balansert kosthold. Spis mye grønnsaker, nøtter, grove kornprodukter, magert kjøtt, frukt og bær. Sunnere mat kan du spise mer av, noe som er med på å opprettholde et stabilt blodsukker. Det betyr ikke at du skal bli en fanatiker som ikke kan unne deg noe godsaker. Det betyr heller at du skal spise mindre av det som er usunt. Ha fokus på ett område du vil forbedre innenfor kostholdet ditt.

Relaterte artikler:

Kosthold og trening for nybegynnere

Hvor mye fett, karbohydrater og proteiner

Om forfatteren

Legg inn kommentar