Trening som får deg i form

Trening som får deg i form. Lær hvordan du kan gjennomføre variert og motiverende trening med utgangspunkt i eget formnivå.

Trening for å komme i form

Løping kan være effektiv trening som får deg i form. Trener du variert med vekslende intensitet, er løping en treningsform som kan få deg i form når du trener 3-4 i ganger i uka.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan løping kan få deg i form.

Trening med utgangspunkt i eget formnivå som får deg i form

Før du går i gang med treningsprogram for løping, er det viktig at du tar utgangspunkt i eget formnivå. Dersom du er usikker på eget formnivå, kan du starte med å trene løping et par ganger i uka, for å teste ut hvilken form du er i. Etter noen uker vil du vite mer om ditt formnivå, og følge et fleksibelt treningsprogram som vil få deg i form. Når du trener løping med utgangspunkt i eget formnivå, vil det gjøre det enklere å trene med riktig treningsmengde og intensitet. Treningen blir overkommelig og motiverende. I motsatt fall, om du trener for mye og for hardt, vil treningen før eller siden bli et ork, og sannsynligheten for at du slutter å trene blir større.

Ha en gradvis økning i treningsmengde og intensitet

Øk treningsmengden og intensiteten på treningen gradvis etter hvert som formnivået ditt blir bedre. Trening som effektivt får deg i form, vil være trening der du trapper og treningsmengde og intensitet etter hvert som du blir en sterkere, raskere og mer utholdende løper. Å trene etter dette prinsippet er også effektivt for å redusere risikoen for skader, ved at muskulatur, sener og ledd hele tiden er klar for og tåler økt treningsbelastning.

Variert trening som får deg i form

Når du trener løping bør du i størst mulig grad variere hvordan du trener. Variere med hvilke løyper du trener i, og også med hvilket underlag og terreng disse løypene har. Veksle mellom å løpe på sti og i skogsløyper, og langs vei. Velg løyper som er flate og mer kuperte. Variere med hvilken intensitet du trener løping. Som vi var inne på tidligere, kan det være jogging i lavt tempo vil være trening med hard intensitet. Da bør du veksle mellom å gå og jogge, slik at du trener med varierende intensitet. Å variere treningen er en effektiv og motiverende måte som får deg i form. Variasjon vil bidra til at du får en jevn og god formutvikling, og kan bidra til at du ikke går lei av treningen.

Trening som får deg i form og restitusjon

Å gjennomføre trening som får deg i form er halve jobben. Tiden du bruker på restitusjon vil være helt avgjørende for at du skal komme i form. Mange løpere ser på restitusjon som et nødvendig onde de må gjennomføre, for at de skal kunne trene enda mer. Se heller på restitusjon som en bonus på all treningen du har gjennomført. Det er når du restituerer at du blir en sterkere, raskere og mer utholdende løper, ved at kroppen bygger seg opp igjen etter all treningen. Trene for å restituere, heller enn å restituere for å trene enda mer.

Trening som får deg i form

Trening som får deg i form er variert trening med utgangspunkt i ditt formnivå. Variere med hva du trener, hvor, og med hvilken intensitet. Lytt til kroppen, og øke treningsmengde og intensitet i takt med at du blir sterkere, raskere og mer utholdende. Sørg for restitusjon etter harde treningsøkter, og ellers ved behov. Gå ned på treningsmengden hver tredje eller fjerde uke for at du skal kunne hente deg inn igjen etter treningen. Følger du disse enkle prinsippene, vil det være trening som garantert for deg i form.

Relaterte artikler:

8 ukers treningsprogram for nybegynnere

Trening som får deg raskt i form

Om forfatteren

Legg inn kommentar