Trening som er motiverende

Trening som er motiverende. Lær mer om motiverende trening du kan gjennomføre med best mulig effekt.

Motiverende trening

Motivasjon vil alltid være viktig for å komme i gang med trening, og hva du trener vil være helt avgjørende for hvorvidt du kommer til å fortsette med treningen eller ikke. Trening som er motiverende er lystbetont, og bør blir gjennomført på en måte som gjør at du har lyst til å trene enda mer.

I denne artikkelen vil du lære mer om trening som er motiverende, og som vil gi deg best mulig treningseffekt.

Løping som motiverende trening

Mange kan forbinde løping som krevende, men effektiv treningsform som det kan være vanskelig å motivere seg for. Ofte kan det komme av at man starter med feil utgangspunkt, når man skal starte opp trening med løping. Utgangspunkt bør alltid være formnivået du er på når starter å trene. Om formnivået ditt tilsier at du må gå før du kan jogge, så er det utgangspunktet ditt, og derfra kan formnivået ditt bare gå en vei; Oppover.

Trening som er motiverende med utgangspunkt i formnivået ditt

Dersom du er usikker på formnivået ditt, kan du gjennomføre noen treningsøkter, og du vil raskt finne ut hvordan formen er. Det kan ta litt ditt å finne formnivået, men det går fint, fordi du kan justere og tilpasse treningen underveis. Når du starter treningen på ditt nivå, har du de beste forutsetningene for å gjennomføre trening tilpasset ditt formnivå. Det er trening som er motiverende, og øker sannsynligheten for at du fortsetter å trene i fremtiden.

Motiverende trening med lav intensitet

Er du helt utrent, kan det være en utfordring å trene med lav nok intensitet. Rolig jogg eller rask gange kan få være nok til å få pulsen i været. Treningen bør ikke bli gjennomført med for hard intensitet, fordi det vil både tære på motivasjonen din, samtidig som det øker risikoen for skader, fordi kroppen ikke er vant til belastningen den blir påført. Trener du med en pulsmåler, kan du enkelt overvåke med hvilken intensitet du løper med, slik at du ikke trener for mye med for hard intensitet. etter hvert når formnivået ditt blir bedre, kan du innføre trening med noe høyere intensitet.

Ha en gradvis økning i treningsmengde og intensitet

Du vil ha en progresjon i treningen din, og du bør du ha en gradvis økning i treningsmengde og intensitet på treningen. Denne økningen bør alltid være med utgangspunkt i formnivået, slik at kroppen får en gradvis tilvenning til økt belastning. Etter hvert som du øker treningsmengden, bør du også tenke på å hvordan du kan variere hva du trener av løping, på hvilket underlag og med hvilken intensitet. Trening som er motiverende er variert, og variasjon vil også gi deg den beste formutviklingen, samtidig som det er skadeforebyggende. Intensiteten på treningen kan også øke i takt med økt treningsmengde, men bør uansett ikke overstige mer enn en femtedel av treningen din. Hvor mye du skal øke treningsmengden fra uke til uke vil variere individuelt, så du må være tålmodig. Spesielt nybegynnere bør være forsiktige med å øke for mye, på grunn av risiko for overbelastning og skader.

Trening som er motiverende

Trening som er motiverende er trening der du har full kontroll, både med tanke på hva du trener og med hvilken intensitet. Å ta seg helt ut på hver treningsøkt er ikke trening som er motiverende. Ta det rolig i begynnelsen og ha en gradvis økning i hvor mye du trener, hele tiden i takt med ditt formnivå. Sørg for nok restitusjon når du trener. Som nybegynner bør du ha minst én hviledag mellom hver treningsøkt, og ellers når du føler for det.

Relaterte artikler:

15 måter å holde motivasjonen for løping oppe

Løpetrening som er motiverende

Om forfatteren

Legg inn kommentar