Trening som brenner fett

Trening som brenner fett. Lær mer om hvilken trening som effektivt forbrenner fett.

Trening som forbrenner fett

Mange som starter opp med trening har i tillegg til å bli i bedre form også ambisjoner om øke fettforbrenningen, og en effektiv måte å gjøre det på er gjennom løping. Løping generelt kan være en måte å forbrenne fett, og spesielt effektivt er det å trene langturer med lav intensitet.

Hvorfor og med hvilken intensitet langturer brenner fett

Å trene rolige langturer med lav intensitet bidrar til øke fettforbrenningen. Når du løper over et lenger tidsrom, vil kroppen gradvis tømmes for glykogen, og kroppen går gradvis over til å forbrenne mer og mer fett. I tillegg blir kroppen mer effektiv i å omsette og lagre glykogen, egenskaper du kan dra nytte uavhengig av hvilken distanse du trener for. Fettforbrenning går tregere enn forbrenning av karbohydrater, og trening med lav til moderat intensitet tilsvarende 60-70 prosent av makspuls vil gi deg størst fettforbrenning. Dette er nedre del av sone 3, tilsvarende trening med moderat intensitet. Når du trener løping med denne intensiteten får kroppen tid til å spalte fettsyrer og glyserol, som er en del av fettcellene. Musklene trenger mye energi når du trener med denne intensiteten, men ikke så høy at den tærer på rask energi fra glykogen. Trener du med høyere intensitet, vil du være avhengig av mer karbohydrater, og forbrenner i mindre grad fett.

Gradvis økning i hvor langt du løper

Hvor lange langturene dine er nå, spiller mindre rolle, fordi du skal ha en gradvis økning i hvor langt du løper. Etter hvert som langturene blir lenger, vil du enda i større grad forbrenne fett. Ta utgangspunkt i hvor lange langturene dine er nå, og ha en gradvis økning i hvor langt du løper fra uke til uke. Det spiller ingen rolle hvor langt du løper nå. Det viktige her er at kroppen er vant til den lengden på langturene du løper på det nåværende tidspunkt.

Lytt kroppen. Dersom du etter endt treningsuke føler deg sliten, støl og stiv, kan dette ofte være tegn på overbelastning. Da har du sannsynligvis trent for mye, og bør heller redusere, heller enn å øke treningsmengden påfølgende uke. Uansett bør du gå ned på treningsmengden hver fjerde uke for å la kroppen hente seg inn igjen.

Trening som brenner fett

Langturer er en effektiv måte å forbrenne fett, og selv om du ikke løper langt, kan du ha en gradvis økning i hvor langt du løper inntil du oppnår ønsket lengde.

Relaterte artikler:

Tren opp utholdenheten når du løper rolige langturer

Trene før frokost for økt fettforbrenning

Om forfatteren

Legg inn kommentar