Trening sent eller tidlig

Trening sent eller tidlig. Lær mer om hvordan du skal bestemme om du skal trene eller sent eller tidlig.

Trene sent eller tidlig

Hvilke preferanser den enkelte har når det kommer til tidspunkt man trener, vil naturlig nok variere. Mange vil nok foretrekke å trene på ettermiddagen eller kvelden, mens andre igjen foretrekker å trene tidlig om morgenen før skole og jobb. Det vil derfor ikke være noen fasit for hvilket tidspunkt på dagen som passer best å trene, og det vil være fordeler og ulemper med å trene.

I denne artikkelen vil du lære mer om fordeler og ulemper ved å trene sent eller tidlig, og hvordan du kan finne tidspunkt på dagen å trene som passer best for deg.

Trene tidlig om morgenen

Det kan være mange fordeler med å trene tidlig. Når du gjør unna treningen om morgenen, frigjør tid til å gjøre andre ting på ettermiddagen og kvelden, slik at du har tid til å gjøre andre ting. Når du trener om morgenen etter en god natts søvn, vil du ha masse energi til å trene. Å trene om morgenen kan være en pangstart på dagen. Du får ekstra energi og er skjerpet når du kommer på skolen eller jobben. Ulemper med å trene om morgenen kan være at det kan være krevende i begynnelsen å komme seg opp for å trene, og at det vil ta tid å få innarbeidet gode rutiner for trening om morgenen.

Trene sent om kvelden

For mange kan kvelden være eneste tidspunkt på dagen der de har mulighet for å trene. Fordelen med å trene om kvelden kan være at alle andre viktige gjøremål er unnagjort, og du har endelig fred og ro til å trene. Bor du i travle strøk, kan det ofte være roligere, dersom du trener ute. Ulemper med å trene ute kan være at du er trøtt og sliten, og trener du for tett opp mot leggetid, kan det føre til problemer med å sove.

Trening sent eller tidlig

Om du trener sent eller tidlig, vil i stor grad handle om hva du er vant med, og hvilket tidspunkt på døgnet du er mest komfortabel med å trene. Jobb, skole og familieliv, vil for mange også være styrende for når du har mulighet til å trene. Dersom du går med tanker om å endre tidspunkt for når du skal trene, kan det være at du skal vurdere å trene om morgenen. Det vil gi deg bedre handlingsrom for ting som skal bli gjort på  ettermiddag og kveld, og gi deg en god start på dagen.

Relaterte artikler:

Trening om morgenen

Rolig løping om morgenen

Om forfatteren

Legg inn kommentar