SKOBONANZA!

OPPTIL 40%

RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO, TIL FJELLSTØVLER


HØSTKUPP!

Trening når du er i dårlig i form

Trening når du er i dårlig i form. Lær hvordan du kan starte med trening når du er i dårlig form for å unngå skader og best mulig formutvikling.

Trene når du er i dårlig form

Når du har tatt avgjørelsen om å begynne å trene, har du gjort viktig og riktig valg. Neste steg blir helt avgjørende for din motivasjon og formutvikling, og for at du skal unngå overbelastning og skader. Det er viktig av du setter deg ett eller flere mål med treningen, og at du planlegger hvordan du skal gjennomføre treningen.

I denne artikkelen vil du lære hvordan du skal komme i gang med trening når du er dårlig form, og hvordan du bør trene for beholde motivasjonen og fortsette med trening på sikt.

Ta utgangspunkt i ditt nåværende formnivå

Vær ærlig med deg selv og gjør opp status på ditt nåværende formnivå. Det spiller ingen rolle om du greier å løpe 500 meter eller 1 km, bare du har riktig utgangspunkt før du starter opp med trening, slik at du kan trene med riktig mengde og intensitet. Alt for mange som har lite eller ingen treningsgrunnlag starter opp med for mye og for hard trening for raskt. Konsekvensen blir ofte at motivasjonen går til bunns, fordi treningen blir alt for hard. I verste falle kan det føre til overbelastning og skader det kan ta lang tid å bli kvitt.

Trene med lav intensitet når du er i dårlig form

Når du starter opp med trening og er dårlig form, er det viktig at du har en gradvis økning i belastning. Å trene med lav intensitet minsker risikoen for skader og lar kroppen få bedre tid til å venne seg til belastningen det er er å trene. Vær oppmerksom på at selv jogging i lav tempo kan innebære høy intensitet dersom du er i dårlig form. Hvis du har valgt løping som treningsform, bør du derfor veksle mellom å gå og jogge korte turer, for å sikre at du trener med lav intensitet.

Variere treningen når du er i dårlig form

Variasjon når du er i dårlig form er viktig både for å ha en best mulig formutvikling og for å forebygge skader. Å variere hvordan du trener, vil også være mye mer motiverende, og kan gjøre det enklere å fortsette og opprettholde trening på sikt. Variere med tanke på hva du trener, hvordan og med hvilken intensitet.

Sørg for nok restitusjon når du er i dårlig form

Når du er utrent er ikke kroppen din vant til belastningen den blir påført, vil trenge restitusjon for å være klar for mer treningsbelastning. Restitusjon er på mange måter like viktig som selve treningen du gjennomfører. Hvor mye restitusjon vil variere fra individ til individ, og du må finne en balansegang mellom trening og hvor mye restitusjon.

Trene regelmessig når du er i dårlig form

Å trene regelmessig er viktig for å skape kontinuitet i treningen, for å gjøre trening til en god, innarbeidet vane. Når du først har gjort trening til en rutine, trenger du ikke lenger bruke mye tid på å i det hele tatt komme deg ut for å trene. Den første tiden er det ikke så viktig hvor mye du trener, men heller at du kommer deg ut og får trent.

Trening når du er i dårlig i form

Du har allerede kommet over det første hinderet ved at du har en beslutning om at du skal begynne å trene. For at du skal beholde den viktige motivasjonen og greie å opprettholde treningen, må du ha plan for hva og hvordan du skal trene, og ta det rolig den første tiden. Når du etter hvert blir i bedre form, kan du gradvis øke hvor mye du trener og øke intensiteten noe.

Relaterte artikler:

Treningsprogram for nybegynnere

Fordeler med rolig løpetrening for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTKUPP!

Av Spurt

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!