Trening mot migrene

0
279
Migrene og trening
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Den beste behandlingen mot migrene er å forebygge den før den begynner. Hvis det å trene er en årsak som utløser migrene, trenger du ikke gi opp trening. Her er noen tips for å hjelpe deg med å forebygge eller redusere treningsindusert migrene.

Ta hensyn til været når du har migrene

Trening i varmt, fuktig vær kan gjøre det mer sannsynlig at du får en treningsindusert migrene. Når været er varmt, er det viktig at du holder deg hydrert. Tren om mulig i et kjølig, temperert miljø, for eksempel et treningsstudio med aircondition, eller vent til det verste av varmen og fuktigheten har har gitt seg, gjerne på kvelden. Vurdere å bytte treningstiden til tidlig morgen når det generelt er kjøligere, spesielt i varme sommermåneder.

Høyde og migrene

Hvis du nylig har flyttet til eller besøker et sted i stor høyde, bør du vente to dager før du begynner å trene. Dette vil bidra til at kroppen din å bli vant til lavere oksygennivå. Å drikke mer væske og holde seg unna alkohol kan også hjelpe.

Oppvarming og nedkjøling før og etter trening

Bruk 15 minutter på å varme opp før du deltar i aktivitet med høyere intensitet, og 5-10 minutter å kjøle deg ned etterpå.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Hold deg hydrert

Dehydrering kan være en utløsende faktor for migrene. Ta med deg en vannflaske mens du trener, og drikk ofte.

Andre metoder for å forebygge migrene

Som med all migrene, treningsindusert eller ikke, bør du også gjennomføre andre forebyggende tiltak.

  • Holder deg til vanlige spise- og sovetider
  • Redusere stress og angst
  • Kutte ned på koffeinholdige og alkoholholdige drikker

Hvis din treningsinduserte migrene vedvarer, kan det hende du bør prøve en annen form for aktivitet eller treningsregime som ikke forverrer symptomene dine. Aerob trening som rask gange, eller øvelser med lavere intensitet, som yoga, kan redusere eller eliminere migrene.

Relaterte artikler:

Migrene og trening

Trening med lav intensitet

Annonse fra MILRAB