Trening med sprintintervaller for Oslo maraton

Sprintintervaller er kanskje ikke det første du tenker på når du trener for Oslo maraton, men faktum er at eksplosive intervaller kan gjøre deg raskere og hjelpe deg med å avslutte sterkt på et maraton.

Sprintintervaller når du trener for Oslo maraton

Sprintintervaller kan være veldig raske løp med en intensitet som kan overstige VO2max eller anaerob terskel. Tempoet kan være enda raskere enn for kortintervall, gjerne tilnærmet maksimal intensitet. Disse intervallene kan være korte, men veldig raske med relativt lange pauser (eksempel: 90-120 sekunder sprintintervall med 3-5 minutter pause). Hvilen mellom repetisjoner skal være lang nok, slik at du kan kjøre hver repetisjon i samme hastighet. Sprintintervaller for Oslo maraton bør du trene i flate partier med fast underlag, eksempelvis på bane eller langs vei. Når du trener sprintintervaller for Oslo maraton, kan du gjennomføre det i den maratonspesifikke delen av treningsprogrammet ditt, og hvor ofte du skal trene denne type intervaller vil avhenge av hva du trener ellers.

Intensitet når du trener sprintintervaller for Oslo maraton

Som vi allerede har vært inne på, skal intensiteten på sprintintervallene for Oslo maraton være høy, tilnærmet maksimal intensitet. Dette er trening som kan være veldig belastende, så det er viktig med en skikkelig oppvarming i forkant. Varme opp 15-20 minutter i forkant, og avslutt oppvarmingen med 5×20 sekunder progressive stigningsløp. Ta det litt roligere på de første sprintintervallene, og gjennomføre intervallene progressivt raskere. Lange pauser mellom hvert sprintintervall for Oslo maraton.

Relaterte artikler:

Trene for Oslo maraton

Intervalltrening for Oslo maraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar