Trening med liten ball

Fotballspillere bør ha god ballkontroll for å gå videre i fotballutviklingen. Lær hvordan du kan oppnå bedre ballkontroll med trening med liten ball.

Ballbesittelse kan være det viktigste aspektet ved lagspill, og hver enkelt spiller må ha god ballkontroll for å gjøre det mulig. Så hvordan begynner en fotballspiller å utvikle sine ferdigheter i ballkontroll? Vel, en måte er å bruke baller i forskjellige størrelser for å få føttene komfortable med ballberøring. Det primære målet med ballkontroll er å bli komfortabel med en fotball, så du har en god forståelse av hva du skal gjøre med fotballen. Fotballen skal bli en forlengelse av kroppen din. Når ballen kommer til deg, bør du kunne kontrollere den og ha god kontroll på hva som skjer videre.

Formålet med ballkontroll er å få en ball som instinktivt beveger seg fra den ene foten til den andre, og mindre baller kan gjøre denne prosessen enklere. Tennisballer, futsalballer og mindre fotballer får føttene til å sparke ballen med presisjon, og for å holde fokus på hver berøring. Den største fordelen med disse øvelsene er at en vanlig fotball vil virke enorm i sammenligning, noe som gjør ballkontrollen mye lettere.

Tennisball

Tenk deg å være i stand til å kontrollere tennisballen helt uten å måtte se på føttene. Ja, en tennisball er mye mindre enn en fotball, men ideen bak disse øvelsene er ikke å lære å skyte. Disse små ballene vil få føttene til å bli vant til å holde seg i samspill med hverandre. Selvfølgelig er den største fordelen med disse øvelsene at vanlige fotballer vil virke enorme i sammenligning, noe som gjør ballkontrollen så mye enklere. Med tennisballer er det viktigere å bli vant til å flytte ballen fra fot til fot enn å utvikle dine driblingferdigheter.

Mindre fotballer

Det er mange forskjellige fotballballstørrelser, så det skal være enkelt å finne en å jobbe med. Med mindre fotballer kan du øve deg på nærkontroll og driblingøvelser. Det viktigste du vil se etter i en mindre fotball er at den er laget av de samme materialene som finnes i standard fotballer. Du kan bruke en nerfball som en alternativ ball for å øve, men ikke forvent å få den samme følelsen som du ville gjort med ekte fotballer.

Futsalball

En futsalball fungerer fint for å jobbe med berøring og kontroll av ballen. En futsalball er mindre og tyngre. Fordi ballen er mindre og tyngre, er langpasninger ikke en prioritet, dribling og presise berøringer er i fokus når du bruker denne ballen.

Relaterte artikler:

Fotballøvelser pasninger

Oppvarmingsøvelser fotball

Om forfatteren