HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


OPPTIL 40% PÅ KONDISJONS

APPARATER!

DU SPARER

KR 6000,-

Trening med kortintervaller for Fjellmaraton

Lær mer om hvordan du effektivt kan trene kortintervall for Fjellmaraton, for å trene opp hurtighet for temposkifte og raske avslutninger på Fjellmaraton.

Trene kortintervall for Fjellmaraton

Kortintervaller er effektiv trening, også når du skal trene for halvmaraton og maraton når du skal delta under Fjellmaraton. Trening med kortintervaller trigger de raske muskelfibrene i muskulaturen din, og kan gjøre deg raskere, og bedre i stand til å takle temposkiftninger når du løper Fjellmaraton. Når du løper Fjellmaraton, vil nedoverbakkene invitere til fart, og da får du bruk for hurtigheten din, og det å trene opp hurtighet med kortintervaller, kan gjøre det enklere å slå om takten når terrenget går nedover. Kortintervaller kan gjennomføres i hele treningsperioden for Fjellmaraton, med en hovedvekt i en tidligere fase av treningsprogrammet.

Hvordan trene kortintervall for Fjellmaraton

Trene kortintervaller i motbakker og nedoverbakker, for at treningen skal være mest mulig lik terrenget du skal løpe i under Fjellmaraton. Gjennomføre intervallet progressivt raskere opp og ha en pause, før du løper intervallet ned igjen til utgangspunkt. Løp tilsvarende raskere ned igjen for å trene opp fart i nedoverbakkene. Kortintervaller for Fjellmaraton kan ha en lengde på alt fra 200-600 meter. Intensiteten bør være høy, men ikke høyere enn din anaerobe terskel. Trene progressive kortintervaller, der du øker farten og intensiteten gradvis gjennom hele intervallet, og fra ett intervall til det neste. Ha tilpassede pauser mellom hvert intervall, avhengig av hvor lange intervallene er.

Relaterte artikler:

Trene langintervaller for Fjellmaraton

Intervalltrening for Fjellmaraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

OPPTIL 40% RABATT!