Trening i streng kulde

Trening i streng kulde. Å trene når det er kaldt kan være en påkjenning både fysisk og mentalt. Hvordan motiverer du deg for trening når det er kaldt, og hvordan kler du deg?

Trene med har intensitet når det er kaldt

I perioder med streng kulde, kan det være at du skal gå noe ned på intensiteten når du gjennomfører treningsøkter med hard intensitet. Når du trener i kulden med hard intensitet, trekker du mye kald luft ned i lungene, noe som kan føre til irriterte luftveier. Langvarig hard trening kan også føre til kroniske sykdommer som astma. Siden mesteparten av treningen du gjennomfører om vinteren skal være med lav intensitet, vil perioder med streng kulde ikke være et stort problem når du skal gjennomføre trening med hard intensitet. Det kan være at du skal trene med noe lavere intensitet i periodene det er ekstra kaldt ute. Mange løpere gjennomfører basistrening om vinteren, der hovedfokus ligger på å øke treningsvolumet, og mindre fokus på fartstrening. Derfor bør det ikke være noen stor utfordring å trene med noe lavere intensitet i perioder med streng kulde.

Med hvilken intensitet trener du når det er kaldt? Hvordan kler du deg når det er streng kulde? Hvilke tips og råd kan du gi andre løpere som sliter med å komme seg ut for å trene når det er kaldt?

Om forfatteren

Legg inn kommentar