Trening i riktig tempo

Lær mer om hvordan du skal trene i riktig tempo som er i samsvar med intensiteten du holder når du gjennomfører variert løpetrening.

Trene i riktig tempo

Mange som trener løping er opptatt av med hvilken fart eller tempo de skal holde når de trener løping. Det er kanskje ikke så rart hvis målet med treningen er å gjennomføre en bestemt distanse på en bestemt tid. Trener du utelukkende etter fart, risikerer du å trene med intensitet som ikke er i samsvar med den treningen du gjennomfører, og øker faren for at du trener for mye hardt. Det er ikke bra for formutviklingen din og risikoen for å pådra seg skader. Å trene i riktig tempo handler om å trene med en fart som er i samsvar med intensiteten du skal ha på treningsaktiviteten du gjennomfører. Farten bør derfor alltid være bestemt av intensiteten du skal holde, enten den er lav, moderat eller hard.

Hvordan gjennomføre trening i riktig tempo

Avhengig av om du skal trene med lav, moderat eller hard intensitet, handler trening i riktig tempo om å la intensiteten bestemme farten. Prøv å ikke la deg stresse av at farten ikke er høy nok. Hvis det betyr at du gjennom treningsperioden ikke greier å holde den farten du hadde som mål, så er det likevel det som gjelder. Hvor raskt du greier å trene deg opp til å holde en bestemt fart på en gitt distanse, avhenger av hvordan du trener og individuelle forutsetninger. Veldig forenklet handler mye om å trene og få tilstrekkelig med restitusjon, slik at kroppen gradvis blir sterkere og tåler høyere treningsbelastning. Trene variert med vekslende intensitet, hele tiden med utgangspunkt i formnivået ditt. Dette er den beste måten å komme i form på, og etter hvert vil du merke at du kan løpe raskere, uten at intensiteten nødvendigvis er høyere.

Trening i riktig tempo

Trening i rett tempo er som nevnt tidligere å løpe i farten som treningsaktiviteten tilsier. Rolig trening vil dermed ha lav fart, mens trening med høyere intensitet vil ha høyere farten. Etter hvert når du blir i bedre form vil farten øke ved en gitt intensitet. Vær tålmodig og vit at du vil bli raskere hvis du trener på denne måten, og la det ta den tiden det tar.

Relaterte artikler:

Hvordan bli en raskere løper

Trening med utgangspunkt i formnivå

Om forfatteren

Legg inn kommentar