20-50% RABATT!


HELGE

KUPP!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Trening i arbeidstiden

Å trene arbeidstiden er en vinn-vinn situasjon for både arbeidstakere og bedrifter. Lær mer om trening i arbeidstiden.

Hvorfor trene i arbeidstiden?

Forskning har vist at det å sitte i en lengre periode er knyttet til overvekt, diabetes type 2 og økt risiko for død av hjertesykdommer og kreft. For mye sitting kan også bremse metabolismen, noe som har innvirkning på kroppens evne til å regulere blodtrykk og blodsukker, samt bryte ned kroppsfett. Trening i arbeidstiden kan redusere noen av helserisikoen som er forbundet med å være stillesittende. En studie fant at bare 30 minutters aktivitet 5 dager hver uke – det være seg å gå på treningsstudio, sykle på jobb eller gå en tur i lunsjen, vil ha god effekt. Når du jobber på et skrivebord i 7–10 timer per dag, kan det være en utfordring å finne muligheter for å være aktiv.

Sykle eller gå til jobben

Avhengig av hvor jobben din er og hvor langt du jobber hjemmefra, kan du variere med hvordan du kommer til og fra jobb. La bilen bli hjemme og sykle eller gå i stedet. Sammenlignet med å pendle til arbeid med bil eller offentlig transport, har sykling til jobb blitt koblet med redusert dødsrisiko og lavere kreftrisiko. Både sykling og gåing på jobb har også vært assosiert med en lavere risiko for hjerte- og karsykdommer. De som aktivt pendler til jobb, til fots eller på sykkel, har også nytte av forbedret trivsel, og rapporterer at de føler seg mer i stand til å konsentrere seg og under mindre belastning enn de som reiser til jobb med bil.

Stå når du jobber

Noe så enkelt som å reise deg og jobbe stående mens du er på jobb, kan bidra til å dempe den tilhørende helserisikoen ved å sitte for lenge. Å bruke et skrivebord som lar deg jobbe stående, kan bidra til å forbedre den kognitive funksjonen.

Dette inkluderer:

  • stående eller lett aktivitet i 2–4 timer i arbeidstiden for de som har skrivebaserte arbeidsoppgaver
  • bruke stående arbeidsstasjoner for å bryte opp sittebasert arbeid regelmessig
  • unngå langvarig statisk stilling, som kan være like skadelig som å sitte for lenge
  • endre holdning ofte for å forhindre potensiell smerte og tretthet i muskler og skjelettet

Bevege deg mer

Å bevege mer kan høres ut som en åpenbar handling å ta når du prøver å være mindre stillesittende, men når arbeidspresset er stort, er det fort gjort å bli sittende lenge uten bevegelse. Ta trappene i stedet for heisen for å innlemme trening i arbeidsdagen.
Forskning har funnet at hver ekstra time med å sitte over 5 timer økte midjestørrelsen med 2 centimeter og risikoen for hjerte- og karsykdommer med 0,2 prosent.

Ha en aktiv lunsjpause

I stedet for å spise lunsj ved datamaskinen mens du sjekker smarttelefonen og svarer på e-post, ta en pause og gjør noe fysisk aktivt. Du kommer tilbake til jobben, uthvilt, og bedre i stand til å konsentrere deg resten av dagen. Å ha en aktiv lunsjpause kan hjelpe deg med å bli mer skjerpet og motivert for jobben. Enten du går en rask spasertur, jogger, sykler, svømmer eller går på treningsstudioet i en time, hjelper trening med å bryte opp dagen og motivere deg til de resterende timene på kontoret.

Trening i arbeidstiden

Flere og flere bedrifter ser fordelen av trening i arbeidstiden, og lar arbeidstakere å få trene i arbeidstiden med lønn. Fordelene bedriftene har av dette vil betale seg mange ganger kostnaden det er å la arbeidstakere få muligheten til å trene i arbeidstiden. Man får mer overskudd, blir skjerpet og mer motivert når man har denne muligheten. Dette er en vinn-vinn situasjon både for bedriften og for arbeidstakerne.

Medicalnewstoday.com

Relaterte artikler:

Hviledager trening

Skjelven etter trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

HELGE

KUPP!

20-50% RABATT!

HELGE

KUPP!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE