Trening for tiende etappe av Bergen City Marathon stafett

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Siste etappe av Bergen City Marathon stafett er en relativt enkelt etappe som starter i slak nedoverbakke, en liten kneik før det går nedover igjen, og flatt inn mot mål.

Trene for siste etappe av Bergen City Marathon stafett

Siste etappe av Bergen City Marathon stafett har en lengde på drøyt 2000 meter. Løypa går nedover med en liten kneik rett etter siste veksling, en liten bakke ned før det er flatt inn mot mål. Dette er en etappe som inviterer til fart, og du bør trene raske intervaller for å trene opp hurtighet og aerob kapasitet for distansen. Du kan også ha godt utbytte av å trene tempointervaller, for å trene opp evnen til å holde et høyt tempo gjennom hele tiende etappe av Bergen maratonstafett.

Intervalltreningen kan du gjennomføre med varierende lengde, gjerne i flatt, lett kupert terreng. Veksle mellom å løpe kortintervaller med en lengde på 200-600 meter, og langintervaller med lengde på 800-1000 meter. Høyere intensitet jo kortere intervallet, og tilpasse pausene til lengden på intervallet. Trene progressive intervaller der du øker intensiteten innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste. Intervaller kan bidra til å øke din aerobe kapasitet og utholdenhet, og gjøre deg raskere på etappen.

Tempointervaller minner mye om intervalltrening, med den forskjellen at tempointervaller er lengre og vanligvis blir gjennomført med noe lavere intensitet. Tempointervaller for tiende etappe av Bergen City Marathon kan bli gjennomført med en lengde på alt fra 5-10 minutter, med pauser tilsvarende halvparten av tiden det tar å løpe intervallet. Ha kortere pause dersom du ønsker å løpe med høyere intensitet.

Relaterte artikler:

Niende etappe av Bergen City Marathon stafett

Trene for åttende etappe av Bergen City Marathon stafett

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar