Trening før halvmaraton

Uken før maraton eller halvmaraton er en tid for siste forberedelse. Her er råd for å komme deg til startstreken i god form.

Trening uken før halvmaraton

Den siste langturen din bør gjennomføres to til tre uker før løpet ditt. Dette gir musklene dine en sjanse til å gjenoppbygge og gjenopprette i stedet for å stresse dem med lange, harde turer.

Kosthold og karbo-loading

Uken før løpet kan du spise et sunt og balansert kosthold. Nåværende tenkning mener at overdreven karbo-loading ikke er nødvendig. Dette er ikke tiden for å endre kostholdet ditt dramatisk. Ikke spis for mye. Unngå mat som gir deg gass eller løs mage, spesielt de siste to dagene før løpet. Unngå alkohol og energidrikker med høyt koffeininnhold de to dagene før løpet ditt, for å forhindre dehydrering.

Sørg for tilstrekkelig med søvn

Tøm timeplanen uken før løpet for å gi deg selv den beste sjansen for å få flere netter med god søvn. Søvn gjenoppbygger og gjenoppretter muskler. Tenk på søvn som en del av din forberedelse til halvmaraton. Fjern eventuelle planer for sene kvelder og unngå planer om morgenen også.

Unngå alkohol, koffein etter middagstid og krydret søvnforstyrrende mat. Ta med ørepropper og en søvnmaske hvis du reiser. Hvis du finner deg selv store øyne og bekymret hele natten før løpet, er det ikke en race-killer. Mange slenger og snur kvelden før løpet og klarer det helt fint. Den nest siste natt med søvn før løpet er viktigere.

Relaterte artikler:

Trening til halvmaraton

Løpe halvmaraton

Om forfatteren