Trening for å komme raskt i form

Lær mer om hvordan du kan gjennomføre effektiv løpetrening for å komme raskt i form.

Effektiv løpetrening som får deg raskt i form

I en hektisk hverdag kan det være ønskelig å legge inn trening som ikke tar for lang tid, men som på samme tid er effektiv. Gjennom å trene korte treningsøkter der du veksler mellom å løpe rolig og trene kortintervaller, kan du effektivt trene opp styrke, hurtighet og utholdenhet.

Rolig løping for å komme raskt i form

Løping med lav intensitet bidrar til å øke din aerobe kapasitet, og hjelper også til med å renske ut avfallsstoffer fra muskulaturen etter trening med hardere intensitet. Rolige løpeturer skal ikke gå i et høyere tempo enn at du kan snakke vanlig mens du løper. Varigheten på disse løpeturene kan være alt fra 20-60 minutter, avhengig av hvor mye tid du har til rådighet.

Kortintervaller for å komme raskt i form

Kortintervaller kan være en effektiv form for intervalltrening som vil forbedre din hurtighet og øke din aerobe kapasitet. Dette er intervaller som passer for alle formnivå. Selv om kortintervaller ofte gjennomføres med høy intensitet, er de relativt enkle å gjennomføre på grunn av korrt varighet. Kortintervallene kan ha en lengde på alt fra 40-200 meter, eller 15-60 sekunder, med korte pauser mellom hvert intervall. Antall repetisjoner tilpasses etter formnivå, og hvor mye tid du har til rådighet. En treningsøkt med kortintervaller kan bli gjennomført på 20-30 minutter, inkludert oppvarming og nedjogging avslutningsvis.

Stigningsløp for å komme raskt i form

Stigningsløp er korte løp på rundt 20 sekunder, med tilsvarende pauser mellom hvert løp. Stigningsløp kan du gjennomføre i etterkant av rolige treningsøkter, og treningsøkter med moderat til hard intensitet. Stigningsløp øker blodgjennomstrømningen i muskulaturen din, noe som kan bidra til at avfallsstoffer raskere blir transportert ut, og fremskynde restitusjonsprosessen. Stigningsløp etter rolig løping kan bidra til å «vekke» muskulaturen, for å trigge de raske muskelfibrene i muskulaturen.

Trening for å komme raskt i form

Pass på at du har en balanse mellom trening med lav intensitet og moderat intensitet tilsvarende 80-20. Trening med lav intensitet bør alltid utgjøre hovedvekten av treningen din. Dette for at muskulaturen ikke skal bruke for lang tid på å restituere. Trening med moderat til hard intensitet vil alltid utgjøre en større risiko for å bli skadet, og du vil trenge mye lenger tid på restitusjon når du gjennomfører hardere treningsøkter.

Relaterte artikler:

Hvilken fart du skal ha på trening

Motbakketrening for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar