Trening for 70 åringer

Er det noen gang for sent for å starte med trening? Forskning viser at det ikke er det. Lær mer om trening når du er 70 år og eldre.

Det er sant at noen individer er velsignet med gode gener, og uansett hvor mange usunne livsstilsvaner de har, kommer de til å leve i alderdommen. Men for resten av oss som kanskje er opptatt av livskvaliteten når vi blir eldre, er trening en av nøklene. Er det noen gang for sent å starte? Forskning viser at det ikke er det. I denne artikkelen vil du få vite mer om noen av fordelene ved å trene når du blir eldre, og deretter noen tips om hvordan du kommer i gang uansett hvor gammel du er.

Hva skjer med muskler når vi blir eldre?

Som mange av oss allerede har lagt merke til, reduseres muskelmassen når vi blir eldre. Fra det fjerde tiåret av livet mister voksne 3-5% av muskelmassen per tiår, og nedgangen øker til 1% -2% per år etter fylte 50. Musklene holder oss sterke, de forbrenner kalorier og hjelper oss å opprettholde vekt, og det er også en viktig bidragsyter til balanse og beinstyrke. Uten det kan vi miste uavhengigheten og mobiliteten.

Det er aldri for sent å trene og bygge muskler

Det er aldri for sent å trene og bygge muskler. Kroppen er lydhør overfor styrketrening i alle aldre. Den gode nyheten er at muskelmassen kan øke i alle aldre når du trener. I en studie med vektløfting og eldre voksne utført med 100 mannlige og kvinnelige beboere på et sykehjem, løftet pasientene vekter med beina tre ganger i uken i 10 uker. På slutten av studien var det en økning i lårmassen på 2,7%, ganghastigheten økte med 12%, og beinstyrken økte hele 113%! I en lignende studie av voksne 65-79 år økte forsøkspersoner som løftet vekter tre ganger i uken i tre måneder sin utholdenhet med 38% (fra 25 minutter til 34 minutter) uten merkbar økning i masse. Trening kan være oppkvikkende og bidra til å bygge muskelmasse i alle aldre.

Relaterte artikler:

Treningsprogram for eldre

Balanseøvelser for eldre

Om forfatteren