HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Trening etter kortisonsprøyte

Kortison injiseres av forskjellige årsaker, eksempelvis ved hoftesmerter eller vonde knær. Lær mer om trening etter kortisonsprøyte.

Trening etter kortisonsprøyte

Når du får en injeksjon med kortison, vil du merke en svak brennende følelse, men kortisonet skal vanligvis ikke hindre din evne til å trene i etterkant. Faktisk er restitusjonsstiden for kortisoninjeksjon vanligvis kort, hvoretter du bør kunne gjenoppta full fysisk aktivitet etter relativt kort tid, eller innenfor det som legen eller fysioterapeuten har satt for deg.

Kortisonsprøyte for betennelse

Når du får et kortisonsprøyte for betennelse, blir prosedyren utført på legekontoret eller på en sykehusklinikk. Injeksjonsstedet blir renset og kortisonet blir injisert. Etter injeksjonen gnir sykepleieren eller legen injeksjonsstedet for å spre kortisonet. Gjenopprettingstid for injeksjon av kortison er mellom 15 og 30 minutter, hvor du vil bli overvåket for bivirkninger. Vanligvis er de eneste bivirkningene smerter, rødhet og hevelse på injeksjonsstedet.

Når kan du begynne å trene igjen etter kortisonsprøyte?

Hvis du unngår bivirkninger av kortison, vil du kunne fortsette trening med full intensitet 24 timer etter injeksjonen. Det kan være nyttig å gjenoppta trening gradvis for å unngå smerter. Begynn med en oppvarming og vurder smertenivået ditt før du begynner å trene med full intensitet, eller gjennomføre alternativ trening som svømming eller yoga for å unngå smerter. Du bør ikke være nødt til å begrense din fysiske aktivitet etter kortisonsprøyte med mindre du har en reaksjon som krever legehjelp.

Behandle midlertidig smerte

Hvis injeksjonsstedet fremdeles er mildt smertefullt i dagene etter kortisonsprøyten, skal ikke smertene være så alvorlige at det hindrer deg i å trene. Selv om det ikke er vanlig, opplever noen mennesker smerteri løpet av de første dagene etter en injeksjon der symptomene dine blir verre. Smerte og ømhet etter en kortisoninjeksjon kan behandles med bruk av smertestillende medisiner, som ibuprofen. Å påføre en ispose på injeksjonsstedet lindrer også smerter og hevelse, slik at du er raskere tilbake i trening.

Bivirkninger av kortison

Selv om det er sjeldent, kan bivirkninger av kortison oppstå. Kortison øker blodsukkernivået midlertidig, spesielt hvis du er diabetiker. Du kan oppleve blødning eller blåmerker på injeksjonsstedet. Infeksjon kan utvikle seg, eller du kan ha en allergisk reaksjon på kortison.

Relaterte artikler:

Betablokker og trening

Hvor mange kalorier bør man forbrenne på trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet