Trening etter influensavaksine

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Å ta din årlige influensavaksine er viktig ikke bare for din egen helse, men også for de rundt deg. Lær mer om trening etter influensavaksine.

Trening etter influensavaksine

Må hoppe over treningsøktene dine i noen dager etterpå når kroppen din tilpasser seg etter influensavaksinen? Det er heller motsatt; Å trene både før og etter influensavaksine kan øke effekten til vaksinen. Ikke bare er det helt trygt å trene, men det er å anbefale. Influensavaksinen er bare rundt 70 prosent effektiv, og du kan øke dette ved å trene rett etter at du har fått vaksinen.

Hvordan trening kan bidra til å øke effektiviteten til influensavaksinen

Studier på influensavaksiner og trening fant at de som trente regelmessig, viste et mye høyere nivå av antistoffer etter å ha fått influensavaksinen, enn de med lavere aktivitetsnivå. Når det gjelder å trene etter influensavaksinen, kan den strategien også øke antistoffnivået ditt og gi bedre immunitet. Bedre søvn, lavere stressnivå, mer effektive hvite blodlegemer i sirkulasjon, mindre bakterier i lungene og andre effekter, kan bidra til å bekjempe forkjølelse og influensa gjennom vintermånedene. Kroppen din elsker trening, fordi det styrker immunforsvaret og hjelper deg å fungere bedre på nesten alle måter. I tillegg antyder forskning at det ikke engang kreves mye aktivitet for å se den positive effekten.

Tips til hvordan du kan trene etter influensavaksine

Selv om en trening kan være viktig for å styrke immunforsvaret, er det noen hensyn du må ta, spesielt når det gjelder bivirkninger:

  • Hold deg hydrert: Når folk trener etter en influensavaksine og blir litt svimmel eller svak, er det vanligvis fordi de er litt dehydrert. Det kan være veldig utfordrende for kroppen din, da den prøver å bekjempe influensamikrobene du har fått i vaksinen. Så derfor bør du øke inntaket av vann før, under og etter trening.
  • Trene med moderat intensitet: Trening med moderat intensitet er å anbefale, for eksempel styrketrening eller aerob trening med moderat intensitet, hovedsakelig på grunn av hydrering. Hvis du trener med maksimal intensitet, er det lettere å bli dehydrert. Du vil heller ikke skape for mye utmattelse, fordi immunforsvaret jobber på høygir etter influensavaksinen, og tretthet kan være kontraproduktivt med tanke på dette.
  • Unngå å trene armer: Å gjennomføre trening på armer vil ikke gjøre noe for å minimere effektiviteten til influensavaksinen, eller skade muskelen din på noen som helst måte, men mange mennesker opplever sårhet i området der vaksinen blir gitt.

Bivirkninger etter influensavaksine

Når skal du ikke trene? Mer alvorlige bivirkninger som å forårsake feber er veldig sjeldne. Men hvis det skjer med deg, bør du kontakte legen din. Det er også en god idé om bivirkninger, vedvarer i 48 timer eller mer, eller forverres. Bivirkninger vil som regel avta i løpet av en dag, og trening vil sannsynligvis redusere tiden enda mer. Se på trening som en måte å gjøre influensavaksinen enda mer effektiv, og en god strategi for å redusere risikoen for influensa helt.

Relaterte artikler:

Forskjell på influensa og forkjølelse

Bronkitt og trening

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar