Trenger du å løpe i desember?

Har du behov for å løpe i desember? Lær mer om hvorfor akkurat du kan trenge å ta deg en løpetur (eller mange flere) for å bli i enda bedre form i julemåneden.

Trenger vi løping i desember?

En god del vil kanskje svare nei på spørsmålet om vi trenger løping. Det finnes jo så mange andre måter å trene på, og det er helt sant. Men, det er et eller annet som er spesielt med å løpe. Det kan være naturopplevelser og den friske luften du puster inn. Det kan være at løping er krevende (ja, det kan også være en viktig grunn!). Du må presse deg selv litt, komme deg ut av komfortsonen. Mennesker har behov for å gjennomføre noe som krever litt ekstra, og det gir løping deg i bøtter og spann. Treningseffekten er kanskje det som lokker aller flest til å begynne å løpe. Du får mer overskudd til andre gjøremål, og løpetrening kan også hjelpe deg med å finne tilbake til matchvekten. JA, vi trenger løping, og du må tilpasse løpetreningen dine mål for hva du ønsker å oppnå.

Trenger du å løpe? Still deg spørsmålet når høsten er i anmarsj og motivasjonen for trening er på vikende front. Er det egentlig nødvendig å trene så mye når vinteren er her snart? Det er ikke snakk om å toppe løpeformen om vinteren. JA, du trenger å trene løping. Å trene løping regelmessig gjennom hele året gjør at du opprettholder formnivået ditt, og du slipper å gjennomføre de tunge (og helt unødvendige skippertakene) hver vår. Du trenger ikke å trene mye, men regelmessig. Gjerne 3 eller flere korte og effektive løpeøkter hver uke. Det vil du garantert ikke angre på når våren kommer.

Trenger du å løpe i desember? Når julen nærmer seg med stormskritt, er det rett og slett ikke tid til å trene store deler av desember. Feil. Hvis det er en måned du virkelig trenger å løpe, så er det i desember. Med alt stresset handling av julegaver og alt annet medfører, trenger du løping som en stressforløsende faktor. For ikke å snakke om alle godsakene du putter innpå i løpet av desembermåned (ja, du gjør det gjennom store deler av desember!). Ønsker du å få en pakke etter jul (i form av 5-10 kg ekstra julefett)? Nei, det ønsker du ikke. Det er en viktig grunn til at du skal trene regelmessig gjennom hele desember, og også i juleferien (gjerne julaften og nyttårsaften også!). Dra det enda lenger. Ha som mål å være i enda bedre form etter jul enn det du var før. Snakk om pangstart på det nye året!

Relaterte artikler:

Hvordan komme i gang med trening

Hvordan opprettholde treningen

Om forfatteren

Legg inn kommentar