Trene yoga hver dag

0
40
Yoga hver dag
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Studier har vist at yoga kan redusere utskillelsen av kortisol, det primære stresshormonet, som igjen kan forbedre din generelle helse.

Forbedre fleksibilitet og mobilitet

Du trenger ikke å være superfleksibel for å øve yoga. Skjønnheten i yoga er at den kan praktiseres på alle nivåer. Noen få minutter yoga om dagen gjør at du snart vil føle forskjellen i fleksibiliteten din.

Bygg styrke

Når vi tenker på å forbedre kondisjonen din, tenker de fleste av oss på aerob trening. Men det er ikke den eneste måten å trene på. Yoga hver dag vil hjelpe deg med å tøye og tone kroppsmuskulaturen. Populære positurer som planken jobber samtidig med å styrke armer, bein, skuldre og magemuskler.

Riktig holdning

Yoga hver dag hjelper deg med å forbedre kroppsholdningen din, slik at du går høyere og retter deg opp ved skrivebordet. Smerter forårsaket av feil kroppsholdning som ryggsmerter kan også lindres.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Bedre kondisjon

Yoga gir deg alt som et treningsstudio kan, men på en fredelig, trygg og mer helhetlig måte. Den kombinerer aspekter av kondisjonstrening, funksjonell og styrketrening, alt i ett. Hva mer kan du be om? Den beste delen med denne treningen er at den kan gjøres i ditt eget tempo, hjemme hos deg.

Vekttap

Du trenger ikke å trene avansert yoga eller være i stand til å bøye dobbelt i en yogastilling for å gå ned i vekt. En hverdagslig, skånsom yogapraksis vil gi næring til det metabolske systemet og vil bidra til å forbrenne fett, noe som fører til vekttap. Daglig yoga kan også bidra til å gjenopprette hormonbalansen i kroppen din, noe som kan normalisere kroppsvekten.

Dyrke selvbevissthet

Nivåene av kortisol, hormonet som frigjøres som respons på stress, blir senket, noe som fører til mindre overspising. Daglig yoga styrker også den generelle forbindelsen mellom kropp og kropp og hjelper deg med å håndtere mer ubehagelige følelser i stedet for å bruke mat for å undertrykke disse følelsene.

Øk energien din

En annen fordel med yoga er det sårt tiltrengte energiboostet i våre travle liv som det gir for å holde oss friske lenger. Yoga, med sin unike synergi av kropps- og pustearbeid, er perfekt når energireservene dine er lave.

Daglig yogapraksis vil vekke de viktigste energisentrene (kalt chakraene) i kroppen din. Flotte stillinger for ekstra energi er de som strekker ryggraden, slik at energi sirkulerer gjennom hele kroppen, og stillinger som åpner brystet, og oppmuntrer til inntak av mer pust.

Redusere stress

Mange arbeidssteder tilbyr nå yogatimer på lunsjtid fordi det er vist at yoga er en fantastisk måte å redusere stress. Enhver yogapraksis, til og med hver dag, bør bestå av tre elementer; stillinger, pusteteknikker og meditasjon.

Sov bedre

Har du så mye stress at det holder deg våken om natten? Studier har vist at å praktisere daglig yoga kan redusere søvnløshet.

Pust dypere

Å puste dypt og rolig er en viktig del av enhver yogaøvelse. Yogiske pusteteknikker (kalt pranayama) fokuserer på å prøve å bremse pusten og på å puste helt fra gropen i magen til toppen av lungene.

Støtter immunforsvaret ditt

Yoga hjelper til med å senke nivåene av stresshormoner i kroppen din og beroliger nervesystemet. En nylig studie avslørte at en vanlig praksis reduserer kronisk betennelse i kroppen ved å senke nivået av proinflammatoriske markører, for eksempel cytokiner.

Vær lykkeligere

En nylig studie har vist at å trene regelmessig yoga og meditasjon resulterer i høyere serotoninnivåer (lykkehormonet). Den samme studien viste at langvarige yoga-utøvere har mer masse i hjernens områder assosiert med tilfredshet.

Forbedre konsentrasjonen

Yogastillinger og meditasjon krever at du konsentrerer deg om pusten din. Denne prosessen med å observere pusten beroliger tankene dine og gjør deg mer mentalt avslappet. Som et resultat av denne mentale stabiliteten, vil du kunne huske og beholde mer informasjon. Å meditere bare noen få minutter om morgenen kan føre til bedre konsentrasjon gjennom dagen.

Lev lenger

Som du nå vet, inkluderer fordelene med yoga hver dag å øke treningsnivået ditt, regulere pulsen, redusere stressnivået og gjøre deg til en lykkeligere person. Alle disse elementene kan gi flere verdifulle år til livet ditt.

Relaterte artikler:

Hvorfor trene yoga

Yoga som trening

Annonse fra MILRAB