20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Trene vekk forkjølelse

Er det mulig å trene vekk en forkjølelse? Lær mer om det er mulig å bli raskere kvitt en forkjølelse når du trener.

Trene med forkjølelse

Det er ingen forskning som tilsier at det er farlig å trene med forkjølelse, eller at du blir dårligere eller forlenger forkjølelsen når du trener. Men du blir heller ikke i noe bedre form når du trener med forkjølelse. Det er også viktig å ikke glemme den mentale biten ved trening. Hvor motiverende og lystbetont er det å trene når du er forkjølet?

Trene når man hoster eller har feber

Selv om det ikke er farlig å trene når du er forkjølet bør du ikke gjøre det når du har feber eller hoster. Hvis du trener med hoste, kan det føre til at ytterligere irritasjon i luftveiene, og enda verre hvis du trener i kaldt vær. Å trene med hoste vil være mer en pine enn en treningsøkt du har noe utbytte av. Å trene med feber vil være en ekstrem belastning for kroppen, og kan være direkte farlig hvis du har andre underliggende medisinske tilstander som for eksempel astma eller hjertesykdommer. Hvis du trener når du har feber, må hjertet jobbe enda hardere, fordi hjertet allerede jobber på spreng for å pumpe blod til huden for å avkjøle kroppen. Så du må absolutt ikke trene når du har feber.

Gå tur når man er forkjølet

Hvis du har overskudd til det, kan du gå tur når du er forkjølet. Å gå tur er vanligvis aktivitet med svært lav intensitet. Selv om treningseffekten er minimal, kan det å gå tur når man er forkjølet gjøre at du kanskje føler deg bedre. Gå derfor en kortere tur i en lett løype.

Hvordan bli frisk fra forkjølelse fort

Den beste måten du kan blir frisk fra forkjølelse fort, er å sørge for at du får i deg nok væske og at du tar det rolig. Å gå turer kan være et godt alternativ inntil forkjølelsen er på retur. Da kan du gjenoppta trening med lav intensitet. Avhengig av hvor lenge du har vært borte fra treningen, bygger du deg opp igjen gradvis. Det er ikke mulig å trene vekk en forkjølelse, og hvis forkjølelsen går vekk når du trener, er det antakelig fordi forkjølelsen er på retur.

Relaterte artikler:

Trene med feber

Trene med forkjølelse

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!