OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK20


20-50% RABATT!


Trene til halvmaraton med stigningsløp

Trene til halvmaraton med stigningsløp. Lær hvordan du kan trene stigningsløp for raskere restitusjon når du trener for halvmaraton.

Stigningsløp når du trener til halvmaraton

Å trene til halvmaraton vil ofte innebære variert trening med vekslende intensitet, og i tyngre treningsperioder kan det være behov for trening som kan bidra til at du restituerer raskere etter trening, og som også kan være effektivt når du varmer opp før hardere løpetrening.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan trene til halvmaraton med stigningsløp.

Stigningsløp for halvmaraton

Stigningsløp er akselerasjoner på omtrent 100 meter, der du starter opp med rolig jogg og bygger opp farten gradvis til cirka 90 prosent av maks hastighet. Deretter reduserer du farten gradvis før du stopper. Varigheten på et stigningsløp bør være rundt 20-30 sekunder.

Husk at stigningsløp skal være korte, og at du løper raskt bare i noen få sekunder. Stigningsløpene skal ikke være for krevende. Det er viktig at du er avslappet når du løper stigningsløp, og ikke anstrenger deg for mye eller spenner deg.

Hvorfor trene til halvmaraton med stigningsløp

Det er mange grunner til at du bør gjennomføre stigningsløp regelmessig:

  • Stigningsløpene hjelper til med å løse opp muskulaturen etter rolig løping
  • Stigningsløp fungerer som en god overgang til raskere treningsøkter, og forbereder muskulaturen på arbeid med hardere intensitet
  • Stigningsløp forbedrer din løpsøkonomi og gjør deg mer effektiv
  • Stigningsløpene forbereder deg på å løpe raskt før harde treningsøkter eller konkurranse
  • Stigningsløp er effektiv løpetrening som bare tar noen få minutter å gjennomføre

Stigningsløp etter kortere og lenger treningsøkter med lav intensitet, kan bidra til å trigge de raske muskelfibrene i muskulaturen, slik at du «vekker» muskulaturen. Økt blodgjennomstrømning kan bidra til at melkesyre og andre slaggstoffer i muskulaturen raskere blir transportert vekk fra muskulaturen. Bruk raske stigningsløp for å trene opp løpeteknikk for bedre løpsøkonomi. Løp lett fremoverlent, og tenk at foten skal treffe bakken rett over hofta. Tenk at det skal gå en rett linje fra skuldrene, gjennom hofta og ned i foten.

Trene til halvmaraton med stigningsløp før hard løpetrening

Sørg for at du har varmet opp i minimum 10 minutter med lav intensitet, før du starter med stigningsløpene. Gjennomfør 2-3 stigningsløp, der du gradvis øker tempoet utover i stigningsløpet.

Selv om stigningsløp som en del av oppvarmingen er en effektiv måte å forberede kroppen på løping med høyere intensitet, bør du også bruke den første delen av treningsøkta til å gradvis å bygge opp høyere intensitet.

Trene til halvmaraton med stigningsløp

Stigningsløp når du trener til halvmaraton kan være effektiv trening både for raskere restitusjon etter løpetrening med varierende intensitet, og for å trigge de raske muskelfibrene etter treningsøkter med lav intensitet. Stigningsløp kan også være effektivt som en del av oppvarmingen i forkant av treningsøkter med hardere intensitet når du trener til halvmaraton. Stigningsløp kan bidra til at du løser opp stiv og støl muskulatur etter hardere løpetrening.

Relaterte artikler:

Trene til maraton med stigningsløp

Halvmaraton treningsprogram for å løpe under 2 timer

Om forfatteren

Legg inn kommentar


Av Spurt

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!