Trene styrke tidlig på morgenen

Hva med å trene styrke på morgenen et annet sted enn i et svett treningsrom? Lær mer om hvordan kan trene opp styrke, hurtighet og utholdenhet med i motbakker.

Trene i motbakker tidlig om morgenen

Styrketrening kan være så mangt, og med å løpe motbakker tidlig om morgenen får du trene opp styrke i bein, kjernemuskulatur, og i tillegg trent opp hurtighet og utholdenhet. Motbakketrening gir deg alt det du trenger for å bli i bedre form. Ved å gjennomføre denne treningen om morgenen, frigjør du tid på ettermiddag og kveld til andre viktige gjøremål. Motbakkeintervaller er kanskje ikke det du bør begynne med, dersom du ikke er vant til å trene om morgenen, men er absolutt ingen umulighet. Likevel kan det være en fordel om du har fått inn en rutine på å trene om morgenen. Starte med 1-2 dager hver uke der du har bestemt deg for å trene løping, og gjennomføre treningen som bestemt. Som fersk morgenløper bør du trene med lavere intensitet i begynnelsen, inntil du blir en garvet løper som kan gjennomføre alle typer løpetrening om morgenen. Gjør alt treningstøy klart kvelden i forveien, og stå opp i god tid slik at du slipper stress med å rekke treningsøkta. Legg deg tidligere kvelden i forveien, så du er frisk og rask når klokka ringer neste morgen.

Hvordan trene styrke tidlig om morgenen

Bestemme på forhånd om du skal gjennomføre rene motbakkeintervaller, eller om du skal trene i kupert terreng der du løper med hardere intensitet i motbakkene. Det siste alternativet kan være lurt å starte med, for å unngå et altfor stort sjokk med trening med for hard intensitet. Og det er viktig at du ikke trener med for hard intensitet om morgenen, og heller har som mål å øke intensiteten gradvis, slik at du får en gradvis tilvenning, fysisk og mentalt på å trene med høyere intensitet. Gjennomføre en skikkelig oppvarming på 10-15 minutter, og avslutt denne med 2-3 stigningsløp. Gjør du det, kan kroppen få en gradvis tilvenning til trening med høyere intensitet. Motivasjon er viktig når du skal gjennomføre trening med høyere intensitet om morgenen, så det er viktig at du ikke tar det alt for hardt. Test for å finne ut med hvilken intensitet du kan trene med om morgenen.

Trene styrke tidlig om morgenen med motbakketrening

Ta utgangspunkt i en bakke med 5-7 grader helning. Gjennomføre bakkeintervaller som ikke er alt for lange, alt fra 40-100 meter. Bestemme på forhånd hvor mange repetisjoner du skal gjennomføre, og gjennomføre intervallene progressivt raskere ved at du øker intensiteten gradvis for hvert intervall. Rolig jogg ned igjen som pause mellom hvert intervall. Start umiddelbart på nytt intervall når du er nede igjen. Jogge ned 10 minutter avslutningsvis.

Ta utgangspunkt i en løype som er kupert. Løp med lav til moderat intensitet i de flatere partiene, og øk tempoet i motbakkene, slike at du trene med moderat til hard intensitet. I likhet med bakkeintervallene, bør du ha som mål å forsere bakkene progressivt raskere. Når du er på toppen, fortsetter du, men i et tempo som er lavt, inntil du har hentet deg inn igjen.

Relaterte artikler:

Effekt av trening om morgenen

Intervalltrening om morgenen

Om forfatteren

Legg inn kommentar