Trene styrke og kondisjon annenhver dag

Å sette seg mål for å gå ned i vekt og bygge utholdenhet og styrke er noe av det beste du kan gjøre for din generelle helse og velvære.

Med et sunt kosthold og en treningsrutine som inkluderer kondisjonstrening og styrketrening, vil du forbrenne fett, bygge muskler og bli mer utholdende.

Sunn vekt og utholdenhet

Når du trener kondisjonstrening, for eksempel rask gange, løping, sykling eller bruk av den elliptiske maskinen på treningsstudioet, øker pulsen. Hjertet ditt jobber for å pumpe blod og oksygen til musklene dine. Forbedret blod- og oksygengjennomstrømning betyr at du kan fortsette lenger uten at du nødvendigvis bruker mer energi.

Akkurat som alle andre muskler i kroppen din, blir hjertet ditt sterkere når du trener. Med regelmessig kondisjonstrening blir hjertet ditt bedre i stand til å transportere blod og oksygen til alle de forskjellige systemene dine. Du kan puste og bevege deg lettere og i lengre perioder. Fordi du forbrenner kalorier mens du trener, forbrenner du lagret fett og holder deg i et kaloriunderskudd, så lenge du spiser et sunt og balansert kosthold.

Betydningen av å bygge muskler

Akkurat som du kan trene ditt kardiovaskulære system for å øke utholdenheten, kan du også øke muskulær utholdenhet, noe som forbedrer kroppens generelle utholdenhet. Når du bygger muskelstyrke, vil bruke mindre energi, og du blir mindre sliten. Å ha mer mager muskelmasse forbedrer også stoffskiftet og fremskynder vekttap. Kroppen din forbrenner kalorier og bygger opp og vedlikeholder muskler. Jo mer muskler du har, jo flere kalorier vil du forbrenne for vektkontroll, også når du sover.

Effektiv trening for fettforbrenning og utholdenhet

Du bør trene variert for å bygge utholdenhet og forbrenne fett. Det kan inkludere å utføre utholdenhetstrening md lav, moderat og hard intensitet, og å utføre styrketrening for muskulær utholdenhet.

Intervalltrening, også kalt høyintensiv intervalltrening, eller HIIT, er trening med kortere varighet som involverer vekslende perioder med intens innsats og perioder med restitusjon. På en tredemølle etter oppvarming kan du for eksempel veksle mellom ett minutt med sprint og ett minutt jogging i 15 minutter.

Muskulær styrke og muskulær utholdenhet

Styrke er musklenes evne til å greie en tung belastning på kort tid – for eksempel å plukke opp en tung kasse fra gulvet. Muskulær utholdenhet er musklenes evne til gjentatte ganger å jobbe mot motstand i lengre tid, for eksempel å skyve en gressklipper eller sykle opp en lang bakke. Som navnet tilsier, vil muskel utholdenhetstrening forbedre utholdenheten din. Trening for styrke er imidlertid også viktig for generell kondisjon og funksjonalitet.

Et motstandstreningsprogram som adresserer muskulær utholdenhet inkluderer øvelser for alle de viktigste muskelgruppene – bryst, skuldre, biceps, triceps, mage, rygg, lår og legger, utført med lavere vekt og flere repetisjoner.

Variasjon er nøkkelen

Å trene regelmessig styrke og utholdenhet er viktig, men du må variere hvordan du trener. Å trene styrke og kondisjon annenhver dag, med varierte styrkeøvelser og utholdenhetstrening med lav, moderat og hard intensitet kan være effektivt. Trene styrke med varierte øvelser for å trene opp de viktigste muskelgruppene dine. Variere hvordan du trener kondisjon med tanke på hva du trener, hvor mye og med hvilken intensitet. Ikke glem å varme opp før hver trening, og tøy gjerne ut for bedre fleksibilitet og bevegelighet.

Relaterte artikler:

Styrketrening for nybegynnere

Kondisjonstrening for å gå ned i vekt

Om forfatteren

Legg inn kommentar