Trene stigningsløp før konkurranse

Trene stigningsløp før konkurranse. Lær hvordan du kan trene stigningsløp i perioden før konkurranse og som en del av oppvarmingen.

Stigningsløp før konkurranse

Stigningsløp kan være effektiv trening i perioden før konkurranse, og som en del av oppvarmingen du gjennomfører rett før du skal konkurrere.

Lær hvordan du skal gjennomføre stigningsløp som en del av løpetreningen din før konkurranse.

Trening med stigningsløp

Stigningsløp er akselerasjoner på omtrent 100 meter, der du starter opp med rolig jogg og bygger opp farten gradvis til cirka 90 prosent av maks hastighet. Deretter reduserer du farten gradvis før du stopper. Varigheten på et stigningsløp bør være rundt 20-30 sekunder.

Husk at stigningsløp skal være korte, og at du løper raskt bare i noen få sekunder. Stigningsløpene skal ikke være for krevende. Det er viktig at du er avslappet når du løper stigningsløp, og ikke anstrenger deg for mye eller spenner deg.

Stigningsløp kan også gjennomføres som en del av oppvarmingen før konkurranse, for å øke blodgjennomstrømmingen og få opp pulsen som en forberedelse på treningsøkta du skal gjennomføre.

Trene stigningsløp i perioden før konkurranse

I de siste 1-3 ukene er det vanlig å trappe ned på treningsmengden før konkurranse. Hvor lenge vil variere litt avhengig av hvilken distanse du trener for. Når du går ned i treningsmengde kan det være effektivt å bruke stigningsløp både som en del av oppvarmingen, og som avslutning på treningsøkter med lav, moderat og hard intensitet. Gjennomføre 2-3 raske stigningsløp før du skal trene intervall eller annen løpetrening med høy intensitet, for å forberede kroppen på belastningen som kommer. Avslutt rolige løpeturer med 3-4 stigningsløp for å øke blodgjennomstrømningen og friske opp muskulaturen. Stigningsløp etter harde treningsøkter kan også ha god effekt for raskere å få transportert vekk avfallsstoffer vekk fra muskulaturen. I den siste fasen før konkurranse kan det å trigge den raske muskulaturen og raskere få vekk slaggsstoffer fra muskulaturen gjøre beina dine friske før konkurranse. Dette vil være viktig i en periode da du går ned i treningsmengde, for at du skal være skjerpet helt frem til du står på startstreken.

Stigningsløp som en del av oppvarmingen før konkurranse

Etter rolig jogg i 10-15 minutter kan du avslutte oppvarmingen med 5×20 sekunder stigningsløp, for å trigge muskulaturen din før start. Dette kan være en viktig del av oppvarmingen for å venne muskulaturen din til økt belastning, og er også viktig mentalt for å forberede deg på å løpe med høy intensitet.

Relaterte artikler:

Hvordan trene stigningsløp

Oppvarming med raske stigningsløp

Om forfatteren

Legg inn kommentar