Trene sprintintervaller i motbakke

Lær mer om hvordan du kan trene sprintintervaller i motbakke, for å trene opp hurtighet og eksplosivitet i beina.

Trening med hard intensitet i motbakker

Motbakketrening kan være effektiv og skånsom trening, som kan øke din aerobe utholdenhet, gjøre deg raskere og forbedre løpeteknikken for bedre løpsøkonomi. Hurtighetstrening i motbakker er mer skånsomt for beina, i og med at farten er lavere en hvis du trener på flatmark, noe som kan bidra til redusert skaderisiko. Effekten vil likevel være tilnærmet like god som intervalltrening på flatmark. Når du løper i motbakker, kan det være effektiv trening for å øve opp løpeteknikk. For å ha god effekt av løping i motbakker må du ha et løpesteg som er riktig. Du løfter knærne mer, og det faller mer naturlig at kroppsvekten er rett over foten når den treffer bakken.

Hvordan trene sprintintervaller i motbakke

Ta utgangspunkt i en bakke med 5-7 grader helning. Bakken trening ikke være lang, 30-70 meter. Det går fint an å løpe sprinterintervaller i motbakke på forskjellig underlag, men det er en fordel om underlaget er fast, for da får du skikkelig fraspark for hvert steg. Varm opp skikkelig i forkant av sprintervallene. Løp sprintervallene progressivt raskere helt inn, og jogg rolig ned igjen som pause. Start umiddelbart på nytt sprintintervall. Intensiteten på sprintervallene kan være tilsvarende maksimal intensitet helt mot slutten av hvert intervall. Gjennomføre ønsket antall repetisjoner.

Trene sprintintervaller i motbakke

Sprintintervaller kan passe for løpere på alle formnivå. Er du nybegynner og ikke vant med denne type trening, bør du gjennomføre intervallene med noe lavere intensitet. Å trene sprintintervaller kan være effektiv trening for alle typer distanser, for å trene opp hurtighet.

Relaterte artikler:

Hvorfor løpe i motbakke

Trene sprintintervaller

Om forfatteren

Legg inn kommentar