Trene spenst

Å trene spenst hjelper deg med å forbedre hastighet, eksplosiv kraft, koordinering og spesifikke sportsferdigheter. Lær mer om spensttrening.

Fra videregående skole til profesjonelle idrettslag, kan alle idrettsutøvere ha nytte av spensttreningsøvelser. Inkludere disse øvelsene noen ganger i uken i treningsrutinen, for å perfeksjonere teknikk, hastighet og spenst.

Spensthopp

Plyometriske hopp eller spensthopp hjelper til med å bygge eksplosiv kraft, balanse og koordinering ved å bruke din kroppsvekt. Denne avanserte treningsøvelsen for smidighet er viktig for enhver atletisk bevegelse som krever sidekoordinering og kraft. For å oppnå best resultat, sørg for å utføre denne øvelsen etter en grundig oppvarming.

Høye kneløft

Denne spenstøvelsen er designet for å forbedre fotkoordinering og hastighet for alle sportsidrettsutøvere. Bare løp med høye kneløft fremover i en stige, og land i hvert stigerom. For denne enkle øvelsen er riktig teknikk nøkkelen. Sørg for å lande på føttene og kjør fremover med armene.

BRILLESALG!

OPPTIL

-45%

Side-til-side øvelser

Sideløpsøvelser forbedrer både kne- og ankelstabilitet, noe som gjør dem ideelle for banesport. For riktig teknikk, hold et lavt tyngdepunkt og gå raskt side til side gjennom stigen. Sørg for å trappe begge føttene, en om gangen, inne i hver trinn på stigen. Mens du kjører armene dine fremover, må du alltid sikte på å lande på føttene. Gjenta fra høyre til venstre og deretter igjen, fra venstre til høyre.

Bokshopp

Flott for lår, setemuskler og hamstrings. Hold knærne over tærne, hopp opp på en boks. Land trygt på føttene, og demp landingen ved å bøye knærne.

Relaterte artikler:

Horisontal spenst

Hvordan trene spenst

Om forfatteren