Trene samme muskelgruppe hver dag

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Hvor smart er det å trene samme muskelgruppe hver dag, avhenger mye av hva du trener og med hvilken intensitet.

Det kan faktisk være noen fordeler med å trene den samme muskelgruppen to dager på rad. Det kan gjøre det lettere å restituere og forlenge varigheten av proteinsyntesen – noe som betyr at det øker tidsvinduet for når kroppen din bygger muskler. Ideen er å trene en muskelgruppe hardt en dag med tung vekt og lavere antall repetisjoner. og deretter trene den samme muskelgruppen dagen etter med lettere vekt, høyere antall repetisjoner. Målet er å aktivere cellene som fremmer hypertrofi (muskelvekst) og få næringsstoffer til musklene. Men du trenger ikke å treffe trene to dager på rad for å få fordelene av dette; Nok søvn, stressmestring og ernæring hjelper også til med dette.

Styrketrening

Det viktigste aspektet her? Restitusjon, og ikke bare tid i treningsstudioet.

Muskler får juling under trening, så over en dag eller to kommer de seg og blir sterkere enn før. Mange variabler påvirker hvor raskt muskelfibrene dine kommer seg etter vekttrening (treningsnivået ditt, hvor mye vekt du løfter og hvor mange repetisjoner du gjennomfører). Men for den gjennomsnittlige personen det å trene den samme muskelgruppen ikke mer enn to ganger i uken passe, og ha minst 48 timer mellom hver treningsøkt.

Aerob trening

Å gjennomføre aerob trening – enten det er løping eller spinning – flere dager på rad er vanligvis ikke så risikabelt, så lenge du ikke kjører med for hard intensitet. Øk treningsmengde og intensitet gradvis, og lytt til kroppen din for å unngå overbelastning.

HIIT trening

Høyintensiv trening gir ikke den samme muskelspenningen som klassisk styrketrening, så det er greit gjennomføre dem flere dager på rad. Imidlertid, hvis du gjør sammensatte eller flerleddbevegelser, bruker du flere muskelgrupper samtidig – noe som også kan være belastende og kreve lenger restitusjon. Det er derfor, hvis du trener for mye HIIT, kan du oppleve overtrening. For å forebygge det det, veksler du mellom HIIT trening, styrketrening og restitusjon.

Relatert artikler:

Effektiv trening

Dynamisk og statisk styrke

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Om forfatteren

-50%

SOMMER-SALG!

PÅ EN MENGDE

SOMMERVARER!