Trene på tom mage

Lær mer om du bør trene på tom mage eller ikke, og fordeler og ulemper med å trene på tom mage.

Trening på tom mage

Ved normalt matinntak skal du ha nok energi til å gjennomføre trening med moderat intensitet i 90 minutter. Det er ikke dermed sagt du ikke trenger å spise hvis du ikke trener lenger enn dette. Er du sulten eller føler deg tom for energi, kan det henge sammen med at du ikke har nok energi i kroppen, og kan ha behov for å spise før du trener. Du bør derfor alltid gjøre en vurdering på om du skal trene på tom mage etter hvordan du føler deg.

Trene på tom mage for økt fettforbrenning

Å trene på tom mage kan bidra til økt fettforbrenning, spesielt dersom du gjennomfører lengre treningsøkter. Når glykogenlagrene er lave, vil det bidra til at du forbrenner mer fett, noe som kan være ønskelig dersom målet ditt er å gå ned i vekt. Å trene på denne måten gir best effekt når du trener med lav intensitet. Trener du med høyere intensitet, har du et større behov for karbohydrater. Derfor bør du ikke gjennomføre for lange og tunge treningsøkter med hard intensitet på tom mage, når glykogenlagrene dine er lave.

Trene på tom mage

Å trene om morgenen kan være et passende tidspunkt å trene på tom mage. Da kan du gjennomføre rolige treningsøkter som ikke stiller alt for høye krav til høy omsetning av karbohydrater. Er du sulten, kan du spise en banan for trening, ellers er det strengt tatt ikke nødvendig at du spiser før du gjennomfører treningen. Lytt til kroppen og gjør en vurdering av hvordan du føler deg, før du bestemmer deg for om du skal trene på tom mage eller ikke.

Relaterte artikler:

Trene før frokost for økt fettforbrenning

Hvordan klare å trene om morgenen

Om forfatteren

Legg inn kommentar