35%

RABATT

PÅ ET STORT

UTVALG AV  SKO!-63%

-64%

-53%

-55%

1 990,-

5 990,-

5 490,-

2 790,-

3 999,-

1 490,-

5 490,-

2 490,-

Trene når man har sovet lite

Er du usikker på om det er en god idé å trene når du har for lite søvn? Lær mer om hvorvidt du bør trene eller ikke når du har sovet lite.

Bør du trene hvis du ikke har sovet godt?

1 490,-

3 999,-

-63%

SurPlus Basic SUP – NY

2022 pakke, 9,4″

-20%

-20%

-21%

-20%

2 512,-

3 140,-

3 188,-

3 985,-

4 099,-

5 199,-

3 785,-

3 028,-

Den generelle anbefalingen er å få minst syv timers søvn om natten, for de fleste voksne. Men noen studier viser at de som trener i løpet av dagen, kontra de som ikke trener i det hele tatt, sannsynligvis vil få en bedre natts søvn. Når det er sagt, reagerer alle forskjellig.

For de fleste har alt en tendens til å føles litt vanskeligere og mer krevende når du er sliten og trøtt. Det er viktig å innse at trening øker kravet på restitusjonssøvn. Når du trener, bryter du ned muskler. Uten nok søvn vil testosteronnivået synke, noe som igjen påvirker din evne til å reparere muskler om natten. Begrenset søvn og kvalitet kan begge hindre muskelvekst.

Vanligvis kan du trene hvis du ikke har sovet godt, men det vil ikke være like effektivt. Mangel på søvn kan føre til redusert styrke og reaksjonstid, og kan også forsterke din oppfatning av hvor krevende en treningsøkt er. Selv om det alltid vil være tider der du ikke får nok søvn, er det viktig å innse hvordan søvn kan påvirke treningsøkten.

GARMIN fenix 7X Sapphire Solar

SVART

GARMIN fenix 7X Sapphire Solar GRÅ

11 490,-

9 409,-

I tillegg kan søvnmangel også påvirke hormonbalansen din, inkludert kortisol og insulin. Dette kan påvirke kroppsvekten negativt ved å fremme økt appetitt på mat og fett med høyt karbohydratinnhold, noe som gjør det vanskelig å opprettholde vekten. Hvis du må trene, bør du vurdere å korte ned på treningstid og intensitet.

SALG PÅ BRILLER!

OPPTIL

-50%

Hva med tidspunktet for treningen?

Mens tidligere anbefalinger frarådet trening for nær sengetid, støtter et økende antall studier trening om kvelden. Regelmessig trening, spesielt om kvelden, har vist seg å forbedre søvnkvaliteten blant friske voksne, noe som utfordrer den konvensjonelle ideen om at trening om kvelden er skadelig. Det beste alternativet er å eksperimentere med forskjellige treningstider (hvis timeplanen tillater det), notere søvnmengde og kvalitet, energi gjennom dagen og treningsresultater.

Hva med søvn?

GARMIN fenix 6 Sapphire Titanium

GARMIN epix

Gen 2 – Slate

7 955,-

6 799,-

Prøv å holde på en fast rutine på når du er våken og når du skal sove, og ha et rolig, kjølig og behagelig sovemiljø, begrense ytre stimuli som lys og støy, unngå alkohol for nær sengetid (innen få timers søvn) og begrense koffein etter middag. Men, i likhet med ernæringsbehov, er treningstidspunkt veldig individuelt. Det som fungerer for andre, fungerer kanskje ikke for deg.

Relaterte artikler:

Hvorfor er søvn viktig

Ta igjen søvn

Om forfatteren