Trene når man er forkjølet

Burde man trene når man er forkjølet? Trening ved forkjølelse er det nok mange som gjør, men spørsmålet er om det er lurt. Les mer om du bør gjennomføre trening ved forkjølelse.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Kan man trene med forkjølelse?

Om man skal trene med forkjølelse eller ikke, er et spørsmål mange stiller seg. Alle blir forkjølet, og det passer like dårlig hver gang. Spesielt når du er midt inne i en god treningsperiode. Hvis du tenker på å trene med forkjølelse, er det flere ting du bør vurdere, for eksempel graden av symptomene på forkjølelsen, og om du har feber. Selv om du kan føle deg bra når du er forkjølet, er det kanskje ikke den beste ideen når du har tett nese og hoste.

Forkjølelse og trening

Forskning har vist at at det å trene ikke er farlig når du har en forkjølelse. Det er ingen forskjell på hvordan kroppen responderer på trening, med eller uten forkjølelse. Det kan til og med hende at du føler deg bedre etter en lett treningsøkt, men det vil ikke gjøre deg i bedre form. Trening med forkjølelse vil mest sannsynlig ikke forårsake komplikasjoner hvis du ikke har andre medisinske problemer. Hvis du har en underliggende medisinske tilstander som astma, hjertesykdom eller andre medisinske sykdommer, bør du imidlertid kontakte legen din, da trening kan forverre et underliggende medisinsk problem. Moderat trening vil ikke forlenge forkjølelsen eller gjøre symptomene verre, men det kan heller ikke forkorte tiden du er forkjølet.

Når du kan trene med forkjølelse

Når du er syk, er det viktigste å lytte til egen kropp. Du kan trene hvis:

  • Du vil gjennomføre en treningsøkt og har energien til å gjøre det
  • Symptomene dine er milde, for eksempel ved rennende nese
  • Du har vært feberfri i 24 timer

Når du ikke skal trene med forkjølelse

Unngå trening når:

  • Du har feber
  • Kroppen din har det vondt
  • Du har en hoste
  • Du har influensasymptomer, for eksempel oppkast, diaré eller utslett
  • Du har forkjølelse sammen med kroniske helseproblemer, for eksempel hjertesykdom eller astma

Selv om du kanskje tror at du kan svette ut forkjølelse, det kan heller være motsatt fordi trening kan gjøre deg dehydrert hvis du ikke er nøye med væskeinntaket. Hvile og holde deg hydrert er viktig for å bli bedre.

Relaterte artikler:

Trene med forkjølelse

Løping og forkjølelse

Om forfatteren

Legg inn kommentar